Kiszámoltuk: félhavi fizetés az összeg, ami alatt nem úszod meg az iskolakezdést

Számot vetettünk, mennyi az annyi, ha iskolába megy a gyerek.

bevasarlas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekeknek izgalom, a szülőknek jókora kiadás: az iskolakezdés nem két fillér, és ezen legfőképp akkor lepődnek meg a szülők, amikor először válogatnak az üzletekben a gyereknek.

A szülők számára az első tanév tehát kétszeresen is stresszes: nem csupán attól, hogy a mindent megalapozó első iskolaév veszi kezdetét, hanem a kiadások terén sem igazán tudják, mire számítsanak. A szeretetteljes aggodalomból nem is lehetne visszavenni, de nem is kell - ami azonban az anyagiak miatti nyomást illeti, a következőkben segítünk ösvényre lelni az árak erdejében.

Kiszámoltuk, mennyibe kerül

Egy elsős tanszerlista alapján, melyet kolléganőnk kapott kisebbik, első osztályba lépő lánya leendő iskolájában, kiszámoltuk, hogy nagyjából mire lehet számítani, ami a kiadásokat illeti. Ügyeltünk arra, hogy reális, átlagos összeget mondjunk, így nem a legolcsóbb, és nem is a legdrágább, hanem közepes árkategória termékeivel számoltunk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tanszerek költségei

  • Füzetek: 3 db négyzetrácsos füzet erős margókkal, 3 db A/4-es dosszié, 6 db 14-32-es vonalas füzet, 1 db kottafüzet - összesen: 3300 forint.
  • Matematikaórákra: egy kisebb dobozban szegély nélküli, kétoldalas tükör, 1 doboz korong, műanyag óra, 1 csomag pálcika, 1 doboz logikai készlet, 3 darab különböző színű dobókocka, játékpénz borítékban, babzsák - összesen: 1800 forint.
  • Testnevelésórákra: előírt iskolai póló, előírt színű kisnadrág, fehér zokni, tornacipő, melegítő - 25 ezer forinttal számolunk mindenért együttvéve.
  • Rajzórákra: 20 db hurkapálca, 1 db 4B-s ceruza, 30 db rajzlap, 30 db műszaki rajzlap, 2 csomag 20*20 cm-es, fehér hátoldalú, színes origamilap, 2 csomag A/4-es, színes lap, rajzdoboz, mely tartalmaz 12 színű színes ceruzát, 12 színű vízfestéket, 6 színű tubusos temperát, ecseteket (4, 6, 10), egyszínű gyurmát, zsírkrétát, 50*30-as viaszos vászonterítőt, rongyot, szivacsot, ollót, celluxot, Technokolt és stiftes ragasztót - összesen: 12 150 forint.
  • Egyéb: váltócipő, műanyag pohár, kis terítő étkezéshez, székpárna, vállfa, vonalas üzenőfüzet, leckefüzet, ünneplőruha, Ablak-Zsiráf könyv, 1 csomag fénymásolólap, 5 csomag írólap, 2 tekercs színes krepp papír, 2 db színes kartonpapír, kulacs, tisztasági csomag, mely tartalmaz: 2 csomag zsebkendő, 1 csomag szalvéta, 1 tekercs WC-papír - összesen: 20 500 forint.
  • Iskolatáska: közepes árkategóriával számolva 10 ezer forint.

A tanszerek és ruházat összesített költsége tehát kerekítve, ha nem a legolcsóbbat, de nem is a legdrágábbat vesszük, 73 ezer forint.

Tanulóbútorok

Ha esetleg eddig a család nem szerzett be a gyereknek íróasztalt, széket és lámpát, melyek alapvető fontosságúak a gyerek számára, akkor ezeket is fontos még tanévkezdés előtt megvenni. A nyugodt tanulási körülmények, a kényelmes feltételek már fél sikert jelentenek a tanulásban.

Igyekeztünk minél alacsonyabb árban gondolkodni. A legnépszerűbb svéd bútoráruházlánc olcsó, de jó termékeket árul, legkedvezőbb árú, megfelelő termékeikkel számolva - 5990 forintos íróasztal, 12 990 forintos, párnázott forgószék és 2990 forintos asztali lámpa - az erre szánt extra költség végösszege körülbelül 22 ezer forint.

Ezt is szeretjük