Esznek-e a halottak epertortát? Fontos darab a halálról gyerekeknek
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

port gyerek 2 het
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hulljon bár hó, essen az eső, és fújjon a szél, egy budapesti kiruccanás az év bármely időszakában jó ötlet, hiszen rengeteg szórakozási lehetőséget tartogat kicsiknek és nagyoknak. Legyen szó játékról, tanulásról, színházról, a fővárosban megtaláljátok a számításaitokat!

Ezen a hétvégén Neszmesével, a Kolibri Fészek bemutató előadásával, Maszkabállal, Játék éve kiszámolóval és Pinokkió történetével várnak benneteket.

Neszmese

Budapest, Bávia-terem - január 12., 11.00

Hogy bimmeg a bamm? Hogy fortyan a morty? A Neszmesében minden hangot külön bemutatnak! A tündérek és manók járta országban, ahol Bimbamm király uralkodik, te is végigélheted zajos kalandjait, megismerkedhetsz a hangok csodálatos világával! A mesét Farkas Erik kiáltja életre, élő zajmuzsikával övezi Szigetvári Andrea és Baráth Bálint. Szavakba szabta: Hutvágner Éva. - Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Esznek-e a halottak epertortát?

Budapest, Kolibri Fészek - január 12., 15.00

Egy különösen szép darab a gyászról. Egy lányról, akit az iskolában kicsit furcsának tartanak, és egy fiúról, akinek meghalt az ikertestvére. Egy darab a halálról, de leginkább mégis az életről. Arról, amit elveszítettünk, és arról, amire rátalálhatunk. Legfőképpen pedig a temetőből a valódi életbe vezető kiútról, melynek során még az is kiderül, vajon esznek-e a halottak epertortát... Az előadást 9-11 éveseknek ajánlják.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Gryllus Vilmos: Maszkabál

Budapest Jazz Club - január 13., 11.00

"Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll, szól a nóta, messze száll: Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!" - Szeleburdi Játéksziget.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Játék Éve 4. - Kiszámoló

Budapest, BMC - január 13., 11.00

"Kivel is szeretsz játszani, és mivel szeretsz játszani??? Én a Gyerekekkel, a csillogó szempárokkal, a mosoly ívével, a nevetés ritmusával... a csönd csendjével, a duruzsolás dúrjával. Lesz Hangjáték, amikor a g játszik az á-val, a madárcsiripelés az oroszlánordítással... És ritmusjáték, amikor a Tá játszik a Ti-ti-vel, a szamba a keringővel... a harmóniában a D-moll a C-dúrral, sőt, a szójátékban a kevés a merésszel, a lábos a hámossal... Játék, ahol nincs vesztes, és lehet a nyeremény egy zacskó lebbencs..."

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Pinokkió

Budapest, Müpa - január 12., 11.00

Carlo Collodi meséje, a fabábuból lett kisgyerek története nemcsak izgalmakban, érzelmekben gazdag jelenetekben bővelkedik, de könnyed, érthető formában beszéli el azt is, mitől válik az ember emberré.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük