Erre a húsvétra örökké emlékezni fogtok: rengeteg ingyenes program lesz
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

husvet 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hurrá-hurrá, végre itt a tavaszi szünet, ideje hát útra kelni, a könyveket pedig kis időre félretenni! Ha még egyáltalán nincs ötletetek, mivel töltsétek el a szünetet, vagy csupán húsvéti elfoglaltságot kerestek, jó helyen jártok. Hiszen ezúttal is rengeteg eseménnyel készültünk.

Ezen a hétvégén rengeteg húsvéti programmal, nyuszisimogatással és nyuszikereséssel, ingyenes koncertekkel, tojásfestéssel és locsolkodással várnak benneteket.

Húsvét a Várkert Bazárban

Budapest, Várkert Bazár - április 20-22., 10.00 - 21.00

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, néptáncbemutatóval és felvonulással, gasztro show-val, koncertekkel vár ebben az évben is mindenkit a Várkert Bazár. Április 20-án, szombaton 11 órától fellép Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, vasárnap 15 órától a Kiskalász, hétfőn 15 órától Bognár Szilvia, de lesz még sok bábelőadás és húsvéti kézműves foglalkozások, állatsimogató is. A napközbeni gyerekprogramok ingyenesek!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Húsvéti Nyuszikeresés

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park - április 21-22., 10.00 - 18.00

Áprilistól újra megnyitja kapuit a Vasúttörténeti Park, a kétnapos évadnyitó rendezvényre húsvétvasárnap és húsvéthétfőn kerül sor. Lehetőség lesz tojást festeni, nemezelni, gyertyát önteni, vagy megfonni a húsvéti kosarat is, melybe később a sok-sok csoki vagy festett tojás kerülhet!

A cikk az ajánló után folytatódik

A kicsiket állatsimogatóval is várják, ahol megismerhetik a háztáji kis  és nagy állatokat, sőt, a bátrabbak meg is simogathatják őket. A kézműves programok és arcfestés mellett a szervezők Húsvéti Nyuszikereső játékkal várják a gyerekeket: aki az összes eldugott tapsifüles rejtekhelyét felleli, és begyűjti az összes pecsétet, az részt vehet az ajándéksorsoláson!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nagy Budai Húsvéti Vigasságok

Budapest, Bikás park - április 20-22., 10.00 - 22.00

Az ország egyik legnagyobb húsvéti mulatsága kerül megrendezésre a Bikás Parkban. Rengeteg izgalmas programmal készülnek a szervezők, koncertek, vidámpark, állatsimogató, gasztrosétány, gyermekszínház és mesemondó színesítik majd az ünnepet.

Lesz tojásfestés, locsolkodás, hagyományőrző játszóház, gólyalábasok, artisták és még rengeteg izgalmas program. A gasztronómiai élményeken túl a látogatók bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja. A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mindhárom napon.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Húsvét a Gozsdu Udvarban

Budapest, Gozsdu Udvar - április 22., 10.00 - 14.00

Április 22-én különleges húsvéti kavalkáddal várják a családokat a budapesti Gozsdu Udvarban. A gyerekek a tavaszi megújulás jegyében zenés tornaórán vehetnek részt. A frissítő mozgás után irány az arcfestés, ahol sminkes szakemberek bárkiből édes pillangót és nyuszit, vadóc oroszlánt vagy éppen szuperhőst varázsolnak majd.

A Gozsdu húsvéti kézműves sarokkal is várja a kicsiket, ahol aranyos játékokat és nyuszileső kalóztávcsövet is készíthetnek. Kihagyhatatlan élmény lesz a piciknek a nyuszisimogató, ahol a felnőttek segítségével és felügyeletével kedvükre barátkozhatnak össze a nyuszikkal. Minden program ingyenes!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Rímestojás - húsvéti Easter-lánc-koncert

Budapest, Várkert Bazár - április 20., 11.00

A Mesezenekar húsvéti rímes tojást dallal festő, mesevilágba bújó koncertre hív minden gyereket és gyereklelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek majd benneteket az úton. A koncert a Húsvét a Várkert Bazárban rendezvény része, ingyenesen látogatható!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képeken tíz tüneményes nyuszis reggeli

A húsvét vallási jelentőségén túl elsősorban a gyerekekről szól. A legkisebbek ilyenkor lelkesen keresik az eldugott csokitojásokat, és készülnek a locsolkodásra. Ha szeretnél még több örömet szerezni gyermekednek, az ünnep alkalmából készíts speciális, de nem túl bonyolult, nyuszis reggelit.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük