Elég bátor vagy, hogy átkelj a titkos átjárón? Jutalom vár a másik oldalon
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerek alagutban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden hétnek megvan a maga története. És talán az első 2019-es hosszú hétvége már lecsengett, ezúttal is megéri elutazni, különösen Budapestre. Merthogy szuper élményekkel gazdagodhattok a bábszínháztól kezdve a zenés műsorokon át a véget nem érő bolondozásig.

Ezen a hétvégén a Budapest Bábszínház új babaelőadásával, Bognár Szilvia és a Veronaki koncerttel, máshol a zene rövid történetével és a Mesés bábok - bábos mesék című kiállítás záróeseményével várnak benneteket.

Finisszázs a Mesés bábok - bábos mesék című kiállításban

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - március 24., 10:30 – 14:00

A múzeum búcsúzik a Mesés bábok - bábos mesék kiállítástól. Ezen a napon kézműves foglalkozáson elkészíthetitek a múzeumban szereplő bábfigurák kicsinyített változatait, emellett pedig A palota meséje, a titkos átjáró titka és bábozás varázslata című mesejáték és az Autósmese című bábjáték is vár benneteket. Amíg a kisebbek a bábkészítéssel foglalatoskodnak, szüleiket, nagyszüleiket a kurátorok kalauzolják el a bábok birodalmába egy izgalmas vezetéssel.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mire gondol Alma?

Budapest Bábszínház - március 23., 10:30

Csukd be a szemed, és gondolj egy kockára. Hopp, már ott is van! Most gondolj egy gömbre. Látod? Már gurul is. Most gondolj egy… mi ez? Hát ezt meg ki kérte? Honnan jött? Miért van itt? Az előadás a legkisebb nézőket hívja utazásra a saját elméjükbe, ahol mindegyik zugban ötletek és problémák várják őket. De mire jó egy ötlet? És mihez kezdjünk egy problémával? Ezekre a kérdésekre kereshetitek meg a választ.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Bognár Szilvia: Titoktok

Budapest Jazz Club - március 24., 11:00

Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék... mi kellhet több egy vidám napra? Megvan! Egy titkokat rejtő, égszínkék kendő, egy igazi Titoktok! Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek végig benneteket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Veronaki zenekar: Cifra Palinta

Budapest, MOM Kulturális Központ - március 24., 10:30

A Cifra Palinta koncepciója egy egész évet felölelő műsor, a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a mindennapokban – olyan dalfeldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer, például a Bújj, bújj, zöld ág, Süss fel nap, katicás dalok, esődalok. Természetesen a repertoárból nem hiányozhatnak a Veronika által írt dalszövegek sem, amik szépen illeszkednek a Veronaki mesés világába.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Zenesztorik: a zene rövid története gyerekeknek

Budapest, BMC - március 23., 10:30

Az ősember zenéjétől az operáig lesz itt minden, hangszerautomata és csokigolyó, sok kacagás, néha megrendülés – minden, amit a zene csak nyújtani tud. Lesz kaland, tánc, irodalom, sőt, a közönség bátor tagjai is szerephez juthatnak előadáson. Kalandra fül!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük