Útmutató a palacsintaparadicsomba: itt nem csak lekváros és kakaós vár
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a hetet legegyszerűbben Mentovics Éva Tavasztündérek című versével jellemezhetjük: "Virág nyílik, ahol járok, ágak végén tipegek. Tündérszárnyam nyomában már ott virít a kikelet." Reméljük, a tavasz beköszöntével nektek is kedvetek támad kimozdulni, és felfedezőútra indulni. Mutatjuk, merre menjetek.

Ezen a hétvégén Tücsöklakodalommal, Palacsintafesztivállal, az Eszter-lánc Mesezenekar koncertjével, Cirkuszi élményórával és Emlékmontázsok foglalkozással várnak benneteket.

Nagy Budapesti Palacsintafesztivál

Budapest, Kőrösy József sétány - március 8-10., 10.00 - 22.00

Palacsinták a világ körül, töltött palacsinta, rakott palacsinta, amerikai palacsinta, nagyi palacsintája, rántott palacsinta, palacsintaleves, édes palacsinta, sós palacsinta, palacsintaburger, és még sorolhatnánk azokat a nagyon különleges finomságokat, amiket palacsintából lehet készíteni. A rendezvényen a kiállítókon túl lesz közös palacsintasütés, palacsintaevő verseny, forró italcsodák, borok, pálinkák, utcazene, és minden, mi szem szájnak ingere!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Palotaműhely - Tücsöklakodalom: Családi nap kicsiknek és nagyoknak

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - március 9., 10.00 - 13.00

Zenével átszőtt mesés tárlatvezetéssel, táncházi hangulattal, nyomozós játékkal és alkotással várnak benneteket a Magyar Nemzeti Galéria negyedéves családi napján. A programok a Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső művészetében című kiállításhoz kapcsolódnak.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Tavaszi szellő

Budapest, Müpa - március 9., 11.00

A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. A zenekar minden gyereket és gyermeklelkű felnőttet Mese-erdő közepébe hív, ahol a zene, a bábok, a tavaszi szellő és a gyerekek segítségével megelevenedik a történet. A hangszerek a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg: kalandjaikat ötleteikkel a gyerekek is alakíthatják. A koncert végén, a hangszersimogatón közelről is megismerkedhettek a hangszerekkel.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Cirkuszi élményóra

Budapest, INspirál Cirkuszközpont - március 9., 13.00 - 15.00

Valami igazán különleges és izgalmas kalandra vágysz? Csodálod a cirkuszban az artistákat és a zsonglőröket? Most egy élményóra keretében, játékos és szórakoztató formában, az INspirálban Te is részese lehetsz a cirkusz különleges világának! Teljesen biztonságos körülmények között, profi oktatóval kipróbálhatod a légtorna és a zsonglőrködés művészetét.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Emlékmontázsok - Családi színezőkészítés avantgárd művészekkel

Budapest, Kassák Múzeum - március 9., 10.00 - 13.00

Vigyétek el legkedvesebb - papíralapú vagy digitális - családi fotóitokat, a szervezők elhozzák a kedvenc fényképeket a múzeum gyűjteményéből, és indulhat a játék! Pauszpapírokkal bűvészkedhettek, hogy rajzmontázsokként egymás mellé varázsoljátok magatokat és az épp strandoló művészeket, vagy más különös találkozások szülessenek. A foglalkozást Barna Orsolya képzőművész vezeti. A program nincs korhatárhoz kötve.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük