Dínós pizsamaparti: ennél jobb programokat nem találsz a gyereknek a hétvégére

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Gyerekprogramajánló 9. hét 2020.
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezen a héten nem csak szórakoztató, de egyben agytágító programok várják a gyerekeket. Már csak dönteni lesz nehéz, melyikre érdemes elmenni!

Itt az idő barangolni a múltban, pontosabban a jégkorszak idejében a Magyar Természettudományi Múzeumban, de akár a pici régészeknek most lehetőségük nyílik a VR Vidámparkban játékosan megismerkedni a dinoszaurusz-kutatás módszereivel is! Ezenkívül Szalóki Ági ünnepi gyerekkoncerttel készül a hétvégére, illetve Juhász Kata Állatmesék című táncházi előadására is érdemes elnézni - mutatjuk a programokat!

Jégkorszak

Magyar Természettudományi Múzeum - március 1-ig

Noha döbbenetes fajkihalási hullám részesei vagyunk, a klímaváltozás pedig már szinte tapintható, évszázadokig természetesnek vettük, hogy az évszakok váltják egymást, az Északi- és Déli-sarkvidéket összefüggő jégtakaró borítja, és különböző éghajlati és növényzeti övek vannak.

Ez azonban nem volt mindig így. Földünk mai környezetének és élővilágának kialakításában a legutóbbi jégkorszak, a jégkor döntő szerepet játszott. A Természettudományi Múzeum kiállítása ezt mutatja be.

Az esemény további részleteiről itt tudsz többet olvasni.

Szalóki Ági 15+1 év - Ünnepi gyerekkoncert

Várkert Bazár - február 29., 17.00

A népzene és világzene felől érkező énekes-dalszerző Szalóki Ági három jazz-zenésszel, Lamm Dáviddal, Kovács Zoltánnal és Dés Andrással alapította meg zenekarát 2004-ben. Az azóta eltelt tizenhat évben a zenekar átalakulva, alkalomadtán vendégművészekkel kiegészülve járja a maga útját. A Várkert Bazárban tartott rendhagyó előadáson tizenöt plusz egy év gyerekdalait hallhatjuk a zenekar és vendégei tolmácsolásában.

Az esemény további részleteiről itt tudsz többet olvasni.

Állatmesék

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - február 29., 16.00

Népszerű és történelmi okokból feléledő műfajhoz nyúl Juhász Kata Állatmesék című táncszínházi előadásával. Az élő zenét, táncot és mozgást ötvöző előadás jellemzően rövid formátumú, énekelt verses mesék laza szerkezetű füzére.

A nyugati civilizációval egyidős állatmese műfaja egyszerű szimbolikájával hagyományosan olyan mondandót hordoz, mely kisiskolás kortól már követhető, de a felnőtt „olvasók” számára is releváns.

Az esemény további részleteiről itt tudsz többet olvasni.

VR Dinó Pizsamaparti

VR Vidámpark - VR Park - február 29., 19.00

Egyedülálló program, amelyen 8-13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkedhetnek meg a dinoszaurusz-kutatás módszereivel. A játék elején a sötétben, zseblámpával fedezik fel a terepet, térképezik fel a valódi, állati maradványokat, és válnak egy egész estére igazi paleontológussá. Az éjszakai kalandok végeztével a pizsamás felfedezők dinós mozival zárják az estét.

Az esemény további részleteiről itt tudsz többet olvasni.

Családi Délelőtt - Képzelt szemüvegek

Ludwig Múzeum - február 29., 10.30

Ez alkalommal a Családi Délelőtt Waliczky Tamás Képzelt kamerák című tárlatához kapcsolódik. A kiállításon megjelenő kitalált, a valóságban nem létező kamerák különleges nézőpontjai inspirálták a szervezőket arra, hogy olyan szemüvegeket készítsenek, amelyek használatával máshogy látjuk majd a világot!

A cikk az ajánló után folytatódik

Ismerkedhetünk a saját látásunkkal, a látásunkat változtató tényezőkkel, és megpróbálhatunk olyan szemüvegeket készíteni, amelyekkel a valóság nem egy objektív tényként kezelhető, hanem minél inkább az általánostól eltérő, a „máshogyan” látás lehetőségeit erősítik.

Az esemény további részleteiről itt tudsz többet olvasni.

Amikor a gyerek szó szerint veszi, amit mondanak neki: ennél viccesebbet ma már nem látsz

A Bored Panda gyűjteményéből szemezgettünk néhány fotót: vitathatatlan, hogy ezek a gyerekek megérik a pénzüket! Leleményesek, és mit tagadjuk, igazuk van.

Amikor a gyerek szó szerint veszi, amit mondanak neki: ennél viccesebbet ma már nem látsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: port.hu borító-és ajánlókép forrása: port.hu)

Ezt is szeretjük