Varázslatos karácsonyi koncertek és táncjátékok várnak - Még a Diótörőt is meg lehet nézni
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerekprogram karácsony port.hu
beauty and style
Top olvasott cikkek

December vége felé, bár sok szülő már csak a kellemes pihenésre tud gondolni, de az örökmozgó gyerekek esze egészen máshol jár ilyenkor. Szerencsére még mindig akadnak olyan programok, amikkel nem csak a kicsik figyelmét lehet lekötni, de szinte bármely korosztály jól érezheti magát.

Nemcsak az Eszter-lánc "rokkendroll"-lemezének bemutatóját lehet megtekinteni a MOM Kulturális Központban, de a Nemzeti Táncszínházban is várnak különleges tütükészítő workshoppal. Idén is érdemes megnézni a Magyar Állami Népi Együttes karácsonyi táncjátékát a Müpában, a Klauzál Gábor Művelődési központban pedig A diótörő előadásával varázsolják el a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Eszter-lánc Karácsonyi Nagykoncert

MOM Kulturális Központ - december 21., 11.00

Az Eszter-lánc zenekar.
Az Eszter-lánc zenekar.
Fotó: port.hu

Karácsonyi nagykoncert és az Eszter-lánc új Játszóházi rokkendroll című lemezének bemutatója új dalokkal, vendégzenészekkel, ünnepi hangulatban.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Tütüvarázsló

Nemzeti Táncszínház - december 21., 10.00 - 14.00

A finom sütik illata, a csillogó fényekben ragyogó díszek, a gyönyörűen becsomagolt ajándékok, ez mind hozzátartozik a karácsonyhoz. És biztos, hogy te szeretnél szenteste a legszebb lenni. Olyan, mint egy kis balerina vagy inkább egy táncoló hópehely A diótörőből, esetleg fodros, akár a szaloncukor, vagy vagány, mint a fekete hattyú? És ha mindehhez szükséged lenne egy tüllszoknyára, segítenek varázsolni egyet. December 21-én készítsd el te magad a saját tütüdet, ami azért nem kis varázslat!

Az esemény további részletei itt olvashatóak.

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Müpa - december 21. és december 22., 11.00 és 18.00

A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény hagyományból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

Csajkovszkij: A diótörő

Klauzál Gábor Művelődési Központ - december 21., 15.00

Csajkovszkij A diótörő című balettje az egyik legnépszerűbb darab, és közkedvelt program karácsony tájékán. Az elsősorban gyerekek és családok érdeklődésére számító koncerten a körülbelül negyvenperces szvit szólal meg, de nem csak a zenekar előadásában, hanem Hollerung Gábor magyarázataival kiegészítve, egy gyerekeknek szóló mesébe ágyazva. Igazi karácsonyi hangolódásra várják a kisebbeket és a nagyobbakat egyaránt.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az elfeledett karácsony

December 19-től a mozikban

A nyolcéves Elise egy reggel úgy érzi, ez a nap más, mint a többi. Hiába mesél erről családjának, senki sem érti, mire gondolhat. Egyedül felkerekedik, hogy utánajárjon, vajon miért olyan különleges ez a dátum. Útja során felfedezi a karácsony varázslatos hangulatát, és most rajta a sor: vajon sikerül neki megmutatni a falunak, miféle csodáról van szó?

6 éven aluliak számára nem ajánlott a film megtekintése - az esemény további részleteit itt lehet elolvasni.

8 gyönyörű karácsonyi képeslap, amit a gyerekekkel is elkészíthetsz 

Egy-egy kézzel készített, személyre szabott kreációnál nincs is szívet melengetőbb - főként, ha a lapok elkészítésében a kisebb és nagyobb gyerkőcök is szívesen részt vesznek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, port.hu)

Ezt is szeretjük