Varázslatos karácsonyi koncertek és táncjátékok várnak - Még a Diótörőt is meg lehet nézni

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerekprogram karácsony port.hu

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

December vége felé, bár sok szülő már csak a kellemes pihenésre tud gondolni, de az örökmozgó gyerekek esze egészen máshol jár ilyenkor. Szerencsére még mindig akadnak olyan programok, amikkel nem csak a kicsik figyelmét lehet lekötni, de szinte bármely korosztály jól érezheti magát.

Nemcsak az Eszter-lánc "rokkendroll"-lemezének bemutatóját lehet megtekinteni a MOM Kulturális Központban, de a Nemzeti Táncszínházban is várnak különleges tütükészítő workshoppal. Idén is érdemes megnézni a Magyar Állami Népi Együttes karácsonyi táncjátékát a Müpában, a Klauzál Gábor Művelődési központban pedig A diótörő előadásával varázsolják el a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Eszter-lánc Karácsonyi Nagykoncert

MOM Kulturális Központ - december 21., 11.00

Az Eszter-lánc zenekar.
Az Eszter-lánc zenekar.
Fotó: port.hu

Karácsonyi nagykoncert és az Eszter-lánc új Játszóházi rokkendroll című lemezének bemutatója új dalokkal, vendégzenészekkel, ünnepi hangulatban.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Tütüvarázsló

Nemzeti Táncszínház - december 21., 10.00 - 14.00

A finom sütik illata, a csillogó fényekben ragyogó díszek, a gyönyörűen becsomagolt ajándékok, ez mind hozzátartozik a karácsonyhoz. És biztos, hogy te szeretnél szenteste a legszebb lenni. Olyan, mint egy kis balerina vagy inkább egy táncoló hópehely A diótörőből, esetleg fodros, akár a szaloncukor, vagy vagány, mint a fekete hattyú? És ha mindehhez szükséged lenne egy tüllszoknyára, segítenek varázsolni egyet. December 21-én készítsd el te magad a saját tütüdet, ami azért nem kis varázslat!

Az esemény további részletei itt olvashatóak.

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Müpa - december 21. és december 22., 11.00 és 18.00

A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény hagyományból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

Csajkovszkij: A diótörő

Klauzál Gábor Művelődési Központ - december 21., 15.00

Csajkovszkij A diótörő című balettje az egyik legnépszerűbb darab, és közkedvelt program karácsony tájékán. Az elsősorban gyerekek és családok érdeklődésére számító koncerten a körülbelül negyvenperces szvit szólal meg, de nem csak a zenekar előadásában, hanem Hollerung Gábor magyarázataival kiegészítve, egy gyerekeknek szóló mesébe ágyazva. Igazi karácsonyi hangolódásra várják a kisebbeket és a nagyobbakat egyaránt.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az elfeledett karácsony

December 19-től a mozikban

A nyolcéves Elise egy reggel úgy érzi, ez a nap más, mint a többi. Hiába mesél erről családjának, senki sem érti, mire gondolhat. Egyedül felkerekedik, hogy utánajárjon, vajon miért olyan különleges ez a dátum. Útja során felfedezi a karácsony varázslatos hangulatát, és most rajta a sor: vajon sikerül neki megmutatni a falunak, miféle csodáról van szó?

6 éven aluliak számára nem ajánlott a film megtekintése - az esemény további részleteit itt lehet elolvasni.

8 gyönyörű karácsonyi képeslap, amit a gyerekekkel is elkészíthetsz 

Egy-egy kézzel készített, személyre szabott kreációnál nincs is szívet melengetőbb - főként, ha a lapok elkészítésében a kisebb és nagyobb gyerkőcök is szívesen részt vesznek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, port.hu)

Ezt is szeretjük