Most hétvégén együtt alkothat a család - Táskafestés mellett még dalszerzésre is lehetőség van
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerekprogram 1 táskafestés
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a hétvégén is a város több pontján szuper programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A közeljövőben kerül megrendezésre többek között az Országos Rajzfilmünnep, ezenkívül Családi alkotóműhelyen textiltáskafestésre van lehetőség, és a gyerekek újrahasznosítható anyagból játékot készíthetnek. Az Egy Csepp Világnap keretein belül pedig lehetőség nyílik a lurkóknak betekintést nyerni a kórházi dolgozók életébe, ahol a beteg játékmackókon mutatják be a mindennapokat. Ezeken kívül még közös dalszerzésen is részt lehet venni.

Országos Rajzfilmünnep

Országszerte, több helyszínen - november 15-17.

2019. november 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Egy hétvégén keresztül több mint 110 helyszínen lesz a magyar és a nemzetközi animációé a főszerep. A fesztivál idén a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije, a 85 éve született Nepp József emléke előtt tiszteleg, akinek számos más alkotása is látható lesz a Rajzfilmünnepen: többek között a Gusztáv-sorozat, az általa írt Macskafogó vagy első önálló, egész estés filmje, a szatirikus hangvételű Hófehér.

Az eseményről további információt itt találsz.

Családi nap - központban a fenntarthatóság

Egyszülős Központ - november 16., 10.00-14.00

gyerekprogram szelektív hulladék
Fotó: carebott / Getty Images Hungary

Az Egyszülős Központ mindennapi működésében fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és takarékosság. Ennek jegyében november 16-án várnak kicsiket és nagyokat a családi napra, melyet a fenntarthatóság jegyében szerveznek. A program ideje alatt folyamatosan kreatív foglalkozásokat tartanak, ahol textiltáskát festhettek, a gyerekek újrahasznosítható anyagból játékot készíthetnek, és egy kvíz segítségével megtanulhatjátok a szelektív hulladékgyűjtés szabályait is.

Az eseményről további részleteket itt találsz.

JátsszMa! - Középpontban a társasjátékok - Családi alkotóműhely a Ráth-villában

Ráth György-villa - november 16., 10.00-16.00

A családi alkotóműhelyben nemcsak kipróbálhatod a legújabb és legeredetibb társasjátékokat, de elkészítheted a hiányzó játékfigurákat is az otthoni játékodhoz, illetve öltöztethető katonát és babát is alkothattok.

Az eseményről további részleteket itt találsz.

Egy Csepp Világnap

Millenáris - november 17., 10.00-18.00

gyerekprobam maci ajánló
Fotó: PeopleImages / Getty Images Hungary

Az ingyenes családi egészségnapon a gyerekeket a népszerű Kicsi Gesztenye Klub, a Kolompos együttes és Kovácsovics Fruzsina koncertje szórakoztatja majd, de lesz ingyenes MOL-ugrálóvár és KiDS Birodalom is speciális ugróiskolával és puzzlekirakással. A legkisebbek a Mesekert játékudvart próbálhatják ki, és egész nap nyitva lesz a Teddy Maci Kórház, ahol plüssmacik „gyógyulnak” orvostanhallgatók és a gyerekek segítségével. Lehet közösen desszertet díszíteni cukrászmesterekkel a "Zsolnay Kávéház színpadnál".

Az eseményről további részleteket itt találsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

BonBon Matiné: Szeder & Lóci - Dalszerző!

Újpesti Rendezvénytér - november 17., 11.00

A könnyűzene világa két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger? Mire van szükség egy slágerhez? Kriszti és Lóci egy interaktív, ötvenperces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző.

Az eseményről további részleteket itt találsz.

Nyolc világhírű gyerekfotó

A világ leghíresebb gyerekfotóiból mutatunk nyolcat, melyeknek a történetéről is szólunk pár szót. Akad, amelyiknek a háttere különösen megható.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük