Mesés hétvége a gyerekeknek - Süsüvel, a sárkánnyal is lehet találkozni
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

ősi ellenségek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazán mesés hétvégére lehet számítani a főleg gyerekeknek szánt programokon. Ismét varázslatos figurák elevenednek meg, amik nosztalgiavonatra ültetik a felnőtteket.

Bíró Eszter családi koncerttel, a Dürer Rendezvényházban a játéktermi gépek legnagyobb közép-európai kiállításával, az Arcadia Játéktermi Kiállítással, a Hatszín Teátrumban Süsü a sárkány színházi előadással, ezenkívül bűvészmutatványokkal, mesefilmvetítésekkel és animációs játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat a hétvégén a jobbnál jobb programokon.

Bíró Eszter: Időradír

Müpa - november 2., 11.00

Bíró Eszter interaktív családi koncertje játékosan oktat. A téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség.

Az esemény további részleteit itt találod.

Süsü, a sárkány kalandjai

Hatszín Teátrum - november 3., 10.30

Süsü hatszín, hadart színtársulat
Fotó: Puskel Zsolt / Hadart Művészeti Társulás

Süsüt, a jószívű, egyfejű sárkányt a háromfejű apja kitagadja, de az emberek befogadják. Többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy királylányokat raboljon, inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy aki nem olyan, mint én, MÁS, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én.

Az esemény további részleteit itt találod.

Arcadia 2019: Nemzetközi Játékkiállítás

Dürer Rendezvényház - november 1-3., 14.00 - 20.00

Idén novemberben negyedik alkalommal kerül sor a játéktermi gépek legnagyobb közép-európai seregszemléjére, az Arcadia Játéktermi Kiállításra, amely összesen 300-nál is több gépet, köztük elsősorban flippereket és klasszikus videójáték-kabineteket vonultat majd fel. Minden gép szabad játékra állítva vár majd benneteket!

A kiállított gépek között flipperek, videójáték-kabinetek, puskás és egyéb játéktermi játékok, retró videójáték-konzolok, Game Boyok is lesznek majd.

Az esemény további részleteit itt találod.

A varázslat mesterei gyerekeknek

Klebelsberg Kultúrkúria - november 3., 16.00

Nagy bűvészek kicsiknek - Magyarország legkiválóbb gyermekbűvészei - Varázs Tamás, Nagy Molnár Dávid és Kőhalmi Ferenc - egy színpadon, akik látványos mutatványokkal, hihetetlen trükkökkel várnak benneteket.

Az esemény további részleteit itt találod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Primanima 2019

BABtér - október 30. - november 2.

Október 30. és november 2. között nyolcadik alkalommal jelentkezik a Primanima. A négynapos fesztiválon a kicsiket és a családosokat mesefilmvetítések, animációs játszóház várja. Szombat délelőtt a Tekergő Meseösvény egy zenés-mesés utazásra hívja a gyerekeket. Idén új programszekcióval, a kamaszoknak szóló, PrimaTeennel is készülnek a szervezők.

Az esemény részleteit itt találod.

Miért hisztizik a gyerek?

Vannak szülők, akik úgy dolgozzák fel a gyerekük hisztijét, hogy egymás közt, némi humorral fűszerezve megosztják, milyen lehetetlen okból szakadt el a cérna a gyereknél. Ilyen fotók következnek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük