Ki lehet radírozni az időt? A hétvégén kiderül
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

detektíves játék
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismét fantasztikus programokkal kecsegtet a hétvége, ahol kicsik és nagyon egyaránt jól érezhetik magukat. Különleges születésnapi bulira is lehet számítani!

Ezen a hétvégén a Pagony 18. szülinapi bulijával, Bíró Eszter Időradír koncertjével, Detektív szombattal, mexikói családi matinéval és Paár Julcsi lemezbemutató koncertjével várnak benneteket. Garantáltan nem fog unatkozni a család semelyik tagja sem ezeken a programokon.

Pagony 18. szülinapi buli

Bartók Pagony - október 19., 11.00-19.00

Találkozzatok a kedvenc szerzőitekkel, illusztrátoraitokkal! A Pagony szerzői most a kicsiket és a kamaszokat is igazán izgalmas programokkal várják a kiadó 18. születésnapjának alkalmából. Ismerkedjetek, szerezzetek új barátokat, hallgassatok mesét, alkossatok, beszélgessetek, dedikáltassatok, színjátszózzatok, egyszóval mulassatok együtt a szülinapon!

Az eseményről további részleteket itt találtok.

Bíró Eszter: Időradír

Müpa - október 19., 11.00

Femina 42 het Paar Julcsi
Fotó: port.hu

Bíró Eszter interaktív családi koncertjének a témája egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy Eszterrel együtt kiderítsék, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten.

Az eseményről további részleteket itt találtok.

Detektív szombat egy rejtélyes századfordulós villában - Családi alkotóműhely a Ráth-villában

Ráth György-villa - október 19., 10.00-16.00

detektív program
Fotó: mikkelwilliam / Getty Images Hungary

Egy alaprajz és egy nyomozati jegyzőkönyv segítségével kell megoldanotok a több száz éves rejtélyt, amely egy híres 19. századi műgyűjtő otthonában játszódik. A Ráth-villa egész személyzete a méltóságos úr eltűnt csecsebecséjét keresi. De nincs könnyű dolguk, mert nemcsak azt nem tudják, hol van, de azt sem, hogy mi az. A villa egykori lakói tőletek várják a segítséget, cserébe megmutatják a szecesszió színes, különleges, értékes kincseit.

Az eseményről további részleteket itt találtok.

Día de los Muertos - mexikói családi matiné

Deák 17 Galéria - október 19., 9.30-12.30

Día de los Muertos - Tudod, mit jelent ez? A mexikóiak halottak napja egy egészen különleges, színpompás, virágokban, gyümölcsökben, jellegzetes figurákban gazdag ünnep. Hogyan tisztelik és szeretik, „ünnepelik” a mexikóiak a halottjaikat? Ezt és sok más érdekességet megtudhatsz Mexikó országáról ezen a foglalkozáson.

Az eseményről további részleteket itt találtok.

A cikk az ajánló után folytatódik

Paár Julcsi - Hangoló: Kerekerdő lemezbemutató koncert

Fonó Budai Zeneház - október 19., 17.00

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisujjamnyi legény, akit úgy hívnak: Jancsi. Jancsi bármennyire is apró, álmait követve nyakába veszi a világot, és bejárja a Kerekerdőt. Bármerre téved, különös lényekkel, furcsa emberekkel találkozik, de a dal bátorítja, a tánc továbbviszi útján. Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő című lemezének bemutatókoncertjén megelevenedik a mesebeli táj, a varázslatos történet, melynek a hallgatóság is szerves részévé, szereplőjévé válik.

Az eseményről további részleteket itt találtok.

Ezek a gyerekek zseniálisak: rendhagyó megoldások, amikbe nem lehet belekötni

Jó humorérzékkel megáldott tanárok kedvenc feladatmegoldásait mutatjuk meg a következőkben: legkreatívabb diákjaik dolgozatokra írt aranyköpéseit nem csoda, hogy eltették emlékbe.

(Képek forrása: port.hu, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük