Fedezzétek fel a magyar erdők varázslatos titkait! A rendezvény ingyenes

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

osz 1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mit gondoltok: elég volt ez a két hét, hogy belerázódjatok az iskolakezdésbe, a reggeli dugókba és a koránkelésbe? Nem? Akkor se búsuljatok, hiszen mindjárt itt a hétvége, és végre ismét kiszellőztethetitek a fejeteket, és kiélvezhetitek szeptember utolsó napjait!

Ezen a hétvégén Erdővarázs Családi Nappal, Belvárosi Családi Piknikkel, Újbudai EgészségPARTtal, Varázslények kiállítással és Halász Judit koncerttel várnak benneteket.

IV. Erdővarázs Családi Nap

Budapest, Szabadság tér - szeptember 20-21., 10:00-23:00

Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, változatos ismeretterjesztő programokat a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók színesítik. A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Belvárosi Családi Piknik - Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér

Budapest, Károlyi-kert - szeptember 21., 10:00-18:00

A Károlyi-kertben szeptember 21-én ismét Családi Pikniket tartanak. Fellép többek között a Kolompos együttes, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kalimpa Színház, Vig Balázs, a Kék Katica és a Ringató csapata is. Emellett természetesen kézműves programokkal is várnak benneteket. Ott lesz a Cellux Csoport, Parádi Orsolya, Nyitrai Szilvia, Sayti Krisztina is, akikkel együtt alkothattok. Egész nap játszhattok cirkuszi artistákkal, és készíthettek ujjlenyomatot is a BRFK standjánál.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

V. Újbudai EgészségPART

Budapest, Feneketlen-tó - szeptember 22., 10:00-17:00

A Feneketlen-tó partján immár hagyománnyá vált, hogy ősszel az egészségé a főszerep. A családi nap egy hangulatos Ringató foglalkozással indul majd, melyre a legkisebbeket és szüleiket várják, majd Schobert Norbi tornáztat meg mindenkit. A nap folyamán koncertet ad a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint a népszerű Kolompos együttes is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Varázslények - Mesebeli küldetés

Budapest, Vajdahunyad vára épületegyüttes - szeptember 21. - november 3.

A Vajdahunyad várban nyíló új, őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra, mesebeli küldetésre hív benneteket. A kiállítást járva felfedezhetitek a mesék világát, találkozhattok a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével, rácsodálkozhattok meglepő külsejükre és varázslatos képességeikre. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésztek, a jutalom sem marad el!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Halász Judit: Játsszunk együtt!

Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ - szeptember 22., 11:00

Halász Judit több mint harminc éve énekli magyar költők verseit a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében - méghozzá gyermekeknek. A koncerten az eddig megjelent zenei anyagokból hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük