Sport- és hangszerválasztó is lesz hétvégén: a legjobb programok Budapesten

Hétvégi programokat ajánlunk.

gyerekek
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár elmúlt a nyár, és elkezdődött a szeptember, vele pedig az új tanév is, jó családi programokra menni továbbra is van lehetőség. A gyerekek számára még fontosabb a kikapcsolódás az éles váltás után, hogy a vakációból újra az iskolapadba ültek.

Ezen a hétvégén Sportágválasztóval, a Puskin kuckó nyitó hétvégéjével, Csobánka téri Csinnadrattával, BonBon Matinéval és a Kópé című mozifilmmel várnak benneteket.

XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont - szeptember 14., 9.00-17.00

Még nem találtad meg a számodra legmegfelelőbb sportágat? Szívesen kipróbálnál olyan mozgásformákat, melyek nem tartoznak a legismertebbek közé? Szemtől szembe találkoznál olimpiai-, világ- és Európa-bajnok élsportolóinkkal? Bármely kitételt is magadénak érzed, akkor a Budapesti Nagy Sportágválasztón a helyed! Üde színfolt az esemény kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó, ahol a közös örömzenélésé lesz a főszerep.

Az eseményről bővebben itt olvashatsz.

Puskin Kuckó

Puskin mozi - szeptember 14. - december 29.

A korábbi szezonokhoz hasonlóan ismét izgalmas választék várja a kuckósokat. Folytatódik a Legkisebbek mozija, ahol gyermekbarát körülmények között vetítenek klasszikus mesefilmeket, és ismét vendégül láthatják az olyan nagy kedvenceket, vissza-visszatérő barátokat, mint például Gryllus Vilmos, a Kolompos és a Kaláka. A Puskin Kuckóban a koncertek és a változatos vetítések mellett természetesen visszatérnek a mindenki által kedvelt bábelőadások is, a Nefelejcs bábszínház és a Fabula bábszínház előadásai.

Az eseményről bővebben itt olvashatsz.

Csinnadratta, zenés hűhó, avagy utcaszínházak a Csobánka téren

Óbuda, Csobánka tér - szeptember 14., 14.00-19.00

Idén is izgalmas programokkal várnak benneteket a Csobánka téren. Lesz Vitéz László bábautomata, interaktív cirkuszi utcaszínház, zsonglőrjátszóház, cugivurstli, kandika színház és óriásbábok, emellett pedig az Aranyszamár Bábszínház és a Barboncás Társulat előadásait is megnézhetitek.

Az eseményről bővebben itt olvashatsz.

BonBon Matiné: Pinocchio

Barabás Villa - szeptember 15., 15.00

Pinocchio, a fabábuból lett kisgyerek története a világ legjobb meséi közé tartozik. Hiszen nemcsak izgalmakban, érzelmekben gazdag jelenetekben bővelkedik, de könnyed, gyerekek számára is élvezhető formában beszéli el azt is, mitől válik az ember emberré. Az előadók a gyerekeket nemcsak a darab rejtelmeibe, de a hangszerek és ezen keresztül a klasszikus zene világába is igyekeznek bevezetni.

Az eseményről bővebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kópé

Szeptember 12-től a mozikban

Kópé, a díszpárnán heverésző, lustálkodó szobaeb jómódú gazdija egyetlen szeme fénye, imádja, óvja és a legfinomabb falatokkal, a legszuperebb játékokkal kényezteti őt. Ám mikor váratlanul meghal az idős milliomosnő, az egész vagyonát kedves kutyájára, és annak leendő új gazdijára hagyományozza. Mikor Kópénak véletlenül nyoma vész, a mohó rokonok mindent bevetnek, hogy visszaszerezzék a kis blökit, és vele együtt a hatalmas örökséget.

A filmről bővebben itt olvashatsz.

Ha mégsem mentek sehová

Ezek a beltéri játékok órákra leköthetik a kisgyerekeket.

Ezt is szeretjük