Nevek, amelyeknek jelentése igazán együtt szép: ezeket érdemes párban adni a gyereknek
Ötleteket adunk olyan nevek párosaira, melyeknek nemcsak hangzása, de jelentése is összecseng.

GettyImages-154920117
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A leendő szülők egyik legizgalmasabb pillanata, hogy nevet válasszanak születendő csemetéjüknek. Míg egyes szülők egy keresztnevet képzelnek el az újszülöttnek, addig mások két keresztnév mellett tennék le a voksukat.

Bárhogy is legyen, a névválasztás felelősségteljes döntés, amely a gyermek egész életére kihat, így nem mindegy, mi mellett dönt a szülő. Azt is mérlegelni kell, hogy a kiválasztott keresztnevek passzoljanak a családnévhez. 

Ezeket a neveket add párban a gyereknek

Még mindig sokan tartják azt a hagyományt, hogy az újszülött első vagy második keresztnevét az édesanyától, édesapától, esetleg a nagyszüleitől örökli meg. A klasszikus nevekhez, mint például a Lászlóhoz, Bélához, Gyulához nem egyszerű modern, szépen csengő második nevet választani. Amennyiben te is azon gondolkozol, hogy két nevet adsz csemetédnek, érdemes lehet a nevek ezoterikus értelmezések szerinti jelentését is megismerni. A következőkben ötleteket adunk olyan nevek párosaira, melyeknek nemcsak hangzása, de jelentése is összecseng.

GettyImages-93910638

6 lánynévpár

Rebeka Nala - A Rebeka jelentése megigéző, míg a Nala ajándékot jelent. Ha a szülők e kettőst adják a gyereknek, annak életfeladata lehet a családjáért való küzdelem és a lelki béke megtalálása.

Mira Szimonetta - A Mira jelentése csodás, csodálatra méltó, míg a Szimonetta jelentése értő. E kettős névvel született gyermek olyan tulajdonságokra tehet szert, mint az energikusság és a függetlenség, aki igyekszik könnyedén venni az élet feladatait. 

Viktória Léna - A Viktória jelentése győzelem, diadal, a Léna pedig napot jelent. E kettőben minden benne van, ami egy jólelkű, fényességet sugárzó, ám talpraesett kislányhoz illik. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Stella Nadin - A Stella csillagot, a Nadin pedig reményt jelent. Ha a szülők e kettőst adják a gyereknek, annak a család és a karrier is egyaránt fontos lesz, az álmait pedig mindenáron igyekszik majd megvalósítani. 

Szonja Vica - A Szonja név bölcsességet jelent, míg a Vica életet adót. E kettős névvel született kislány érzékeny lelkű ember lehet, ugyanakkor képes lesz kiállni másokért, ha igazságtalanságot tapasztal. 

Zsanett Mia - A Zsanett jelentése kegyelembe fogadott, míg a Mia a bibliai Mária rövidítése. E kettős névvel született gyermek rendkívül küzdő, meggyőző és optimista lehet. 

GettyImages-1268134671

6 fiúnévpár

Ádám Kamil - Az Ádám jelentése ember, atyám, míg a Kamil nemesi születésű gyermeket jelent. E kettős névvel született fiúgyermek megbízható és határozott lehet, aki a saját útját járja. Győztes és vállalkozó szellemű.

Ambrus Zarán - Az Ambrus név azt jelenti, hogy halhatatlan, míg a Zarán uralkodót, herceget jelent. E kettőben minden benne van, ami egy kitartó, jóravaló, ugyanakkor erős akaratú kisfiúhoz illik. 

Vilmos Vince - A Vilmos jelentése erős akaratú védelmező, míg a Vince győztest, nyertest jelent. Felelősségteljes és kötelességtudó kisfiú lehet belőle, aki képes megvalósítani az álmait. 

GettyImages-1196621067

Kornél Noé - A Kornél név a Cornelius nemzetségnévből való, jelentése: somfa vagy szarv. A Noé név azt jelenti, nyugalom, hosszú életű. E kettős nevet viselő gyermeknek az emberiségért való küzdelem lehet a feladata. 

Zala Nimród - A Zala régi magyar név, amely a Zala folyó nevéből származik, míg a Nimród jelentése szenvedélyes vadász. Erős, karakteres személyiséggel rendelkező kisfiúról lehet szó, aki kiáll a saját elképzelései mellett. 

Bertold Brúnó - A Bertold jelentése fényes, fényesen, míg a Brúnó barnamedvét jelent. E kettős névvel született kisfiú szabadságra és függetlenségre vágyik, és szeret másokon segíteni. 

Fiú- vagy lánynévről van szó? Nem mindig egyszerű eldönteni – Kvíz!

Nem mindig olyan egyszerű eldönteni, hogy egy rendhagyó név vajon fiút vagy lányt takar. Kvízünkben most tesztelheted, mennyire ismered a magyar utóneveket. Tízből vajon hány kérdésre tudod a helyes választ?

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük