A krémes sütemények kánikulában tiltólistásak, hiszen a tojásból és tejszínből vert habok nagyon hamar megromlanak.
Dia
A fagylaltfőzés során gyakran kerülnek baktériumok az édességbe, főként a tojással készült nyalánkságokba. Lehetőleg gyümölcsös fagyit válassz a gyerkőcnek, ez kevésbé veszélyes, ráadásul a szomjat is jobban oltja.
Dia
A gyümölcslevesek szintén a felhasznált tejszín miatt annyira kockázatosak, két napnál tovább semmiképpen nem szabad tárolni őket.
Dia
A tojással készült ételektől, mint például a madártejtől könnyen szalmonellafertőzést lehet kapni.
Fotó: www.acanadianfoodie.com/
Dia
A tészták - a bennük található tojás miatt - szintén a veszélyesebb falatok közé tartoznak, pláne akkor, ha túróval vagy valamilyen tejszínes szósszal készíted őket.
Dia
A felvágottak csak hideg helyen bírják néhány napnál tovább, szendvicsbe csomagolva egy-két óráig szabad csak fogyasztani őket a botulizmus - az ételmérgezés egy fajtája - elkerülése érdekében.
Dia
A tejtermékek sem ideálisak túlzottan forróság idején, ugyanis a bennük található élőflórák könnyedén elszaporodnak, és jótékony hatásúból mérgezővé válnak.