Ennyi a diákok átlagos órabére 2024 nyarán - Nyelvtudással többet is kereshetnek

Néhány nyári diákmunkával kapcsolatos kérdés, amivel jó tisztában lenni.

Nyári diákmunka 2024
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A héten kezdődő nyári szünet sok gyerek számára egyet jelent a korlátlan szabadsággal. Ugyanakkor rengetegen vannak, akik a kilenchetes iskolai szünetet kihasználják arra, hogy némi pénzt keressenek - ami jól jöhet akár egy új telefon, akár egy új bringa megvásárlásakor. Nem mellékesen a nyári munkával szerzett korai munkatapasztalat hasznos a későbbi, érettségi vagy diploma utáni munkavállaláskor. A diákmunka azonban Magyarországon törvényileg szabályozott keretek között zajlik, csak bizonyos életkor felett lehetséges. 

Mikortól dolgozhat egy gyerek?

Jelenleg több ezer álláslehetőség között válogathatnak a diákok országos szinten. A fiatalok munkavállalásának legegyszerűbb módja a diákszövetkezeteken keresztül kínálkozik, ahol a dolgozni vágyókat egyszerűsített, online regisztráció, adminisztráció és mindenfajta segítség várja. Hazánkban a törvény csak 16 éves kor felett engedélyezi a diákmunkát - aminek feltétele a szülői belegyezés. Aki elmúlt 16, és nappali tagozaton tanul, bármikor vállalhat munkát az év során. Ha valaki nem szeretne eddig várni, már 15 éves kor felett is mód van a diákok foglalkoztatására, ám ugyancsak szülői engedéllyel és kizárólag a nyári szünidőben. Ami még fontos, hogy 18 éves kor alatt a diákok nem végezhetnek éjszakai, készenléti vagy ügyeleti jellegű munkát, és nem is túlórázhatnak.

A diákok minimális és átlagos órabére 2024 nyarán

Azok a diákok, akik a nyári szünetben teljes munkaidőben dolgoznak, bruttó 266 800 forintot kereshetnek havonta. Napibér esetén az összeg 12 270 forint, ha pedig órabérben történik az elszámolás, úgy bruttó 1534 forintot kaphatnak. Ez a minimális összeg, amit meg kell kapniuk diákmunka esetén, ám speciális szaktudás, illetve nyelvismeret esetén akár ennek többszöröse is lehet az órabér - írja a minddiak.hu. Az átlagbérek idén bruttó 1500-2500 forint között alakulnak. 

Miért jó a cégeknek diákokat alkalmazni?

A nyári szabadságolások idején, vagy épp a megnövekedett kapacitásnak köszönhetően számos munkahelyen lép fel átmeneti munkaerőhiány. Ebben az időszakban a cégeknek, munkáltatóknak is megéri diákokat foglalkoztatni. 2013 óta ugyanis a kormánytól bértámogatást kapnak, ha július-augusztusban 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló diákokat alkalmaznak - többek között vendéglátásban, mezőgazdaságban vagy önkormányzatoknál. Ennek részleteiről ide kattintva olvashatsz.

Milyen területeken keresnek diákokat?

- Komoly munkaerőhiány mutatkozik minden szakmában, ezért a diákokat nyáron sok helyen szeretettel várják. A legtöbb helyen asszisztenseket, adminisztrátorokat, kisegítőket, recepciósokat, felszolgálókat, árufeltöltőket keresnek, de lehetőség nyílik számos szakirányú pozícióra is: leginkább marketing, ellátási lánc, IT- és HR-területen helyezkedhetnek el, amivel a diákok adott esetben a tanulás utáni visszatérés lehetőségét is megalapozhatják, betekinthetnek a vágyott szakmába, és kapcsolatokat építhetnek - árulta el Katkics Attila HR-szakember.

Ilyen volt a nyári szünet a ’80-es években: napközis tábor, vízibicikli és bográcsozás

Emlékszel a ’80-as évek nyaraira?

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük