Milyen személyiséget hordoz a név?
Népszerű nevek novemberben
Ismerd meg a hónap legnépszerűbb keresztneveit, és azt is megtudhatod, milyen sorsot hordoznak!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A névadás minden szülő számára nagy teher, hiszen egyszerre kell egyedi, illetve a baba majdani személyiségéhez is remekül passzoló nevet találni, miközben a pici még csak pocakon belüli sziluettjét mutatta meg. A név, melyet egy életen át visel majd, hatással lehet rá.

A csillagjegyhez hasonlóan ez a rövid hangsor is képes meghatározni egy ember személyiségét és jellemét, éppen ezért nem mindegy, választottad milyen sorsot ajándékoz a picinek. Íme, a hónap négyes toplistája: ismerd meg a legnépszerűbb novemberi neveket, és amit magukban hordoznak!

Imre - hatalmas, híres, királyi

Ezzel a névvel gyermekedből remek problémamegoldó válhat, aki nem elégszik meg a féligazságokkal. Alapossága azonban könnyen megszállottságba csaphat át, mivel nem tudja elviselni, ha célját nem sikerül megvalósítani. Ami a szakmai felkészültséget illeti, alapos és maximalista, így akár jó orvos is válhat belőle. Az anyagi javak is fontosak azonban számára, így valószínűleg szenvedélyes hivatása mellett a pluszmunkáktól sem riad vissza felnőttként. Amilyen eltökélt szakmailag, a magánéletben is éppen olyan heves szenvedélyre képes. Gyerekként is ragaszkodó és szeretetteljes, indulatai azonban gyakran elragadhatják: ne lepődj meg rajta, ha hasfájós kisbaba, illetve hisztis poronty lesz.

Márton - merész, bátor

Márton fiad kitartó, makacs felnőtt lesz, azonban előfordulhat, hogy akkor is köti az ebet a karóhoz, amikor nem neki van igaza. Körmönfont érvelési technikájával azonban már egészen fiatalon levesz a lábáról bárkit: ezt valószínűleg te tapasztalhatod meg legelőször. Ha nem figyelsz oda, képes akár ebéd előtt kimagyarázni magának egy szelet csokit, és csak később veszed észre, hogy ravasz porontyod áldozata lettél. A latin eredetű név tulajdonosa ugyanakkor nem lesz sikertelen felnőtt, bár tanulóéveit nem az íróasztal, sokkal inkább a barátok társaságában tölti majd. Kezdettől fogva tehetséget mutat abban, hogy mindenre megtalálja a lehető legkevesebb energiabefektetést igénylő megoldást - ezzel a lányok körében is sikeres lesz.

Jenő - tanácsadó, bizalmi ember

Ha ezt a nevet választod gyermekednek, sikeres lehet, ám a nagyobb döntések esetén mindig elkél majd egy segítő kéz. Fontosak számára a barátok és a hozzá legközelebb álló emberek, éppen ezért kiskorában nagyon anyás lehet. Ha megfelelően támogatod, később érzékeny, de optimista ember válhat belőle, aki könnyen sikerre visz bármit, amiben hisz. Fiú létére meglehetősen gyengéd lehet, és kicsi korában ugyanúgy szüksége lehet egy-egy simogatásra és az anyai közelségre, mint felnőttként párja szerető jelenlétére. Ha megkapja a kellő támogatást, legközelebb ő lesz az, aki támaszt nyújt a határozatlanabb embereknek.

Zsombor - bölény

Ahogy a név jelentése is tükrözi, Zsombor fiad nem riad majd meg attól, ha az életben küzdenie kell valamiért. Mi sem áll azonban távolabb tőle, mint az öncélúság: szerettei sosem maradnak ki a képből. Energiáit jórészt értük fekteti szakmai dolgokba, kiskorában azonban azzal is számolnod kell, hogy az oviban verekedésekbe keveredik, ha legkedvesebb copfos barátnőjét valaki sértegetni meri.

Szorgalma révén hamar a tanárok szívébe lopja magát, így alkalmankénti rossz magaviseletét is megbocsátják. Bár fiad erős jellem lehet, a lelkével nem árt óvatosan bánnod, a bolgár név tulajdonosa ugyanis hajlamos mindent érzelmileg magára venni.

Katalin - érintetlen, ártatlan

Ha lányodnak ezt a nevet választod, lelkiismeretes, segítőkész ember válhat belőle, azonban hajlamos lesz arra, hogy minden kihívásra görcsösen reagáljon. Ez azonban nem kétségbeeséshez vezet, inkább határozott keménységhez. Kislányként is meglepően érett véleménnyel rendelkezhet, de könnyű dolgod lesz vele, hiszen nem kell hisztire és makacs akaratosságra számítanod. Őszinte érdeklődő jellemével könnyen rabul ejti a környezetében élőket, és amikor éppen nem kemény oldalát mutatja, kifejezetten nőies és vonzó lehet felnőttként. Szeret az életben megküzdeni az eredményekért, azonban ugyanezt várja el párjától is, aki a kemény külső alól elővarázsolhatja a lobogó szenvedélyt.

Marianna - Szűz Máriához tartozó

A latin eredetű név elemző, kereső jellemmel ruházhatja fel lányodat. Amit igazán akar, azért kitartóan küzd majd, de hajlamos hirtelen elkeseredni, mivel többnyire lelki oldalukról éli meg az élet dolgait. Hajlamos már gyerekként komoly gondolatokról ábrándozni, és hamar feltámad benne a kíváncsiság, hogy saját létezését megértse. Ezzel kapcsolatban zavarba ejtő kérdésekre is számíthatsz, azonban bátran válaszolhatsz neki gyerekre szabottan, de őszintén. Nem csak kíváncsi és elemző, de nyílt személyiség is, minek köszönhetően már fiatalon sok barátra tehet szert. Felnőttként kifejezetten szenvedélyes nő lehet, aki nem hagyja magát irányítani.

Réka
Ha kíváncsi vagy rá, hogy a dobogó harmadik fokán álló Réka név milyen személyiségjegyekkel ruházza fel gyermeked, olvasd el cikkünket! »

Jázmin - jázminnövény

Amilyen szép csengésű a név maga, valószínűleg tulajdonosa is ugyanolyan csinos nő lesz. Jázmin lányod felnőttként ellenállhatatlan csábító lehet, akin a legtöbb férfi szeme megakad.

Ennek hátulütője azonban, hogy hangulatát és önbizalmát is meghatározza a külvilág véleménye. Bár ad a külsőségekre, és már egészen kislányként kifinomult stílusérzékről tanúskodhat, alapvetően fontosabb számára, hogy elfogadják és szeressék. Megjelenésével tehát nem irigységet szeretne kiváltani, bár ez bájos kisugárzása miatt sokszor előfordulhat. Buzdítsd arra, hogy kevésbé külső jegyek alapján, mint inkább tehetsége révén határozza meg magát a világban, jó stílusérzékét ugyanis a művészetekben is remekül kamatoztathatja.

Szilvia - erdőben lakó nő

Lányod önzetlen és segítőkész ember lesz, aki számára fontos, hogy mindig támaszt nyújthasson a nála gyengébbeknek. Bár fontos része lehet egy jól működő rendszernek, ő maga nem alkalmas arra, hogy vezető legyen, mivel túlságosan szem előtt tartja az egyéni érzelmeket. Agya azonban nélkülözhetetlen a sikerhez: éles logikájára pedig már gyerekkorban felfigyelhetsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A ravaszság azonban távol áll tőle, inkább lassan, de biztosan végzi feladatait. Ez a jellem teszi kiváló anyává és feleséggé, hiszen képes összetartani a család lazább szálait is. Bár nem irányító típus, hiánya akár szakmai, akár baráti közegben azonnal érezhető, ennek köszönhetően pedig már kislányként megbízható barátokra tehet szert.

Ezt is szeretjük