Ilyen egy valódi női test szülés után: 4 anya, aki vállalja megváltozott alakját
Négy édesanya, akiknek szavai elfogadásra ösztönöznek.

GettyImages-1197693793
beauty and style
Top olvasott cikkek

A terhesség kilenc hónapja különböző érzelmeket vált ki a kismamákból: örömöt, mert egy új életet hordanak a szívük alatt és aggódást minden másért, a baba egészségéért, megváltozott alakjukért és azért is, hogy mit szól ehhez az átalakuláshoz a párjuk.

A test megváltozása mindenkinél egyéni, és minden kismamát, majd frissen szült édesanyát máshogy érint. Míg egyesek a szülést követő hetekben visszanyerik karcsúságukat, addig mások még hosszú ideig harcolhatnak a pluszkilókkal, a megereszkedett bőrrel és a terhesség során kialakult striákkal.

4 nő, aki büszkén vállalja megváltozott alakját

Bárhogy is van, a női test csodálatos, hiszen nélküle nem születhetne meg egy pici élet. Ezt vallja az a négy édesanya, akik most büszkén megmutatják szülés utáni testüket.

GettyImages-960156062

Brenda Stearn, az ötgyermekes édesanya sokáig marcangolta magát új alakja miatt. Depressziós lett, ami egész életére rányomta a bélyeget, ekkor döntött úgy, hogy változtat a hozzáállásán és a szemléletmódján, és Instagram-oldalán mutatta meg magát, ezzel is erőt adva más anyukáknak.

- A test megváltozásával együtt kell tudni élni. Világra hoztad a kisbabád, ezért pedig legyél nagyon büszke magadra, ahogy én is büszke vagyok a saját testemre - osztotta meg követőivel bátorító szavait.

A népszerű ausztrál fitneszblogger, a kétgyermekes Emily Skye mindig is hiú volt, és sokat adott magára. Úgy gondolta még az első terhességénél, hogy a szülés után elkezd edzeni, és pillanatok alatt visszanyeri bomba alakját. Terhessége során komplikációk adódtak, így még a szülést követő hónapokban is kímélnie kellett magát. 

- Egyelőre nem az a legfontosabb, hogy nádszálkarcsú legyek, hanem az, hogy minél több időt tölthessek a kislányommal. Az, hogy visszanyerjem az alakomat, most mellékes. Elégedett vagyok magammal - nyilatkozta első szülése után, rá két évre pedig kisfiának is életet adott.

- Most elég a gyerekeimre néznem, és máris sírva fakadok, annyira szeretem őket. És nemcsak őket, hanem a testemet is, ami otthonául szolgált ezeknek a csodálatos lényeknek - posztolta Instagramján. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A háromgyermekes Sherie Grant sosem volt kibékülve saját testével, mert mindig is vékonyabb volt az átlagnál. Az ismerőseitől rendre megkapta, hogy miért nem eszik többet, mert szerintük betegesen néz ki. A szülést követően, bár hamar visszanyerte alakját, a hasán a bőr megnyúlt, és nem húzódott teljesen vissza. 

- A szépségipar azon alapul, hogy boldogtalannak érezzük magunkat a testünk miatt. Ők nem számítanak, csak te - mondja az édesanya, aki őszinte, retusálatlan fotóival ad erőt másoknak.

ok
Fotó: mediadrumworld.com/sherieheather/Northofoto

Mimi, az egygyermekes anyuka striái sem tűntek el, őt azonban ez cseppet sem zavarja. Fitneszedzőként dolgozik, és bátran vállalja megváltozott testét.

- Sok nő mindent megadna azért, hogy szülés utáni teste legyen. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy édesanyák lehetünk. Nincs szükség műtétre a test átalakításához. Mindannyiunknak szeretnünk kell önmagunkat. De ha mégis változtatnál, és ha csak a pluszkilóktól szabadulnál meg, azt megfelelő étrenddel, sok mozgással, kitartással és az önmagadba vetett hiteddel érheted el - mondja.

A szülés utáni test kívül-belül - Ezekre a változásokra készülj fel

A terhesség alatt is számos változást figyelhetsz meg a testeden, de a java csak a baba megszületése után jön!

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük