4+4 sorsjobbító név az újszülöttnek
Mit válassz, hogy boldog legyen?
A pár betű nem csak divat kérdése: porontyod jövőjét is magában hordozza.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyára te is voltál már úgy vele, hogy egy bizonyos névre hallgató ismerőseid között rendszerint hasonlóságokat fedeztél fel. Ezoterikus körökben sokan vallják a nézetet, miszerint a keresztnév meghatározott tulajdonságokkal ruházza fel viselőjét, sőt, az illető életfeladatát is meghatározza.

A tudatos névválasztással tehát bizonyos fokig felkészítheted gyermekedet az életre. Íme, a legnépszerűbb fiú- és lánynevek, a sorsokkal, amit magukban hordoznak!

A legdivatosabb fiúnevek

Ma már egyre kevésbé tartja magát az a hagyomány, hogy a gyerkőcnek az apja nevét kell tovább vinnie. Ezzel a szülők nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen a névválasztás nem egyszerű, különösen, ha nem csak a hangzás, hanem a jelentés is fontos, de az alábbi négy minden szempontból jó választás lehet!

Bence - népszerű és eszes gyerkőc

Ez a név ötletességgel és eredeti látásmóddal ruházza fel a gyerkőcöt, ami segíti abban, hogy később boldoguljon az élet gyakorlati területein, különösen, ami a pénzügyeket és a karriert illeti. Mind külső, mind belső tulajdonságait tekintve képes lesz jó benyomást tenni környezetére. Ugyanakkor hajlamos lehet erőn felül támogatni másokat, miközben önmagára, illetve a hozzá valóban közel állókra sem ideje, sem energiája nem marad. Mindez idővel magánéleti problémák kialakulásához vezethet. A latin eredetű név eredeti jelentése győztes.

Máté - jólelkű vadóc

Az bibliai név nyitott, együttérző és felelősségteljes személyiség kialakulását támogatja. Ha gyermeked Máténak nevezed, késztetést érezhet arra, hogy a maga eszközeivel boldogabbá tegye a környezetében élőket.

Nagyvonalú felnőtt lesz belőle, de számíts arra, hogy inkább vagány, semmint szófogadó csemetéd lesz. Nem illeszkedik be könnyen, és nehezen fogadja el a szabályokat: hogy emiatt a későbbiekben ne kerüljön hátrányba, érdemes már gyerekként bizonyos korlátokhoz szoktatnod. A héber eredetű Máté név azt jelenti, Isten ajándéka.

Balázs - nyugodt és ábrándozó

Érzékeny, intuitív, esetenként az idealizmusra is hajlamos személyiség kialakulásának kedvez. Viselőjének szinte lételeme a kiegyensúlyozott, harmonikus környezet, tehát bizonytalan családi körülmények között vagy stresszes környezetben elképzelhető, hogy nem is tudja teljes mértékben kibontakoztatni a benne rejlő kiváló képességeket. Olyan hivatást érdemes választania, ami elmélyülést igényel. Jó, ha felnőttként jó gyakorlati érzékkel megáldott társ áll mellette, a név tulajdonosa ugyanis kifejezetten konfliktuskerülő, ami akadályozza az érdekérvényesítésben. A latin eredetű név jelentése királyi.

Dávid - realista

Ezzel a névvel szilárd alapot biztosíthatsz gyermekednek, ugyanis gyakorlatiasságra és következetességre ösztönöz. Viselője biztos léptekkel halad célja felé, és semmilyen váratlanul felmerülő körülmény nem térítheti le az útról. Racionális látásmódjából és egzakt beállítottságából adódóan főként a tudománnyal, illetve a technikával kapcsolatos területeken lehet sikeres. Felnőttként még párkapcsolatban, illetve családban élve is hajlamos a hivatására áldozni ideje és energiája jelentős részét, de nem a becsvágy, hanem a felelősségtudat készteti erre. Ez a héber név a szeretett, kedvelt jelzőkkel egyenértékű.

A legnépszerűbb lánynevek

Ami a névkérdést illeti, akkor sem vagy könnyebb helyzetben, ha lánybabát vársz. A tökéletes név kiválasztása ugyanolyan nehéz lesz, hiszen önmagában azt is érdemes megfontolnod, hogy klasszikusabb, vagy inkább különlegesebb hangzásút választasz.

Anna - mindenkinek megfelelne

Ez a név nagyfokú beleérző képességgel és toleranciával ruházza fel viselőjét, ami éppúgy lehet hátrány, mint előny. Ha Annának hívod lányodat, hajlamos lesz aránytalan áldozatokat hozni mások, esetenként akár idegenek érdekében is, néha akár saját érdekeit is háttérbe helyezve. Ha szeretnéd ezt elkerülni, tudatosítsd benne, hogy a saját érdekeiről ne feledkezzen meg azért, hogy másoknak jó legyen: ápold önbizalmát és magabiztosságát. Így az élet gyakorlati területei mellett a különböző művészeti ágakban is sikeres lehet. A héber eredetű lánynév isteni kegyelmet jelent.

Viktória - vezető egyéniség

Kötelességtudó, felelős gondolkodású, határozott nő válhat lányodból, ha Viktóriának nevezed. Valószínűleg jól boldogul majd a nehéz helyzetekben, de attól sem kell félned, hogy érdekeit alárendeli másoknak, tehát az élet valamennyi területén megállja majd a helyét. Bár jó gyakorlati érzékkel rendelkezik, érdeklődést mutathat a különböző művészeti ágak iránt is, ám inkább elemző, semmint alkotó szinten. Idővel jártasságra tehet szert az ezoterikus határtudományokban, ismereteit pedig jól kamatoztatja a mindennapok során. A latin eredetű Viktória azt jelenti, győzelem.

Réka - sikeres és nőies

Ez a név nagyfokú felelősségtudattal, racionális gondolkodásmóddal és kiváló gyakorlati érzékkel vértezi fel porontyodat. Bármibe fogjon is lányod a jövőben, a siker szinte borítékolható: munkájában már viszonylag rövid időn belül magas pozíciót érhet majd el, de jó üzleti érzékéből fakadóan akár vállalkozásba is érdemes kezdenie. Ugyanakkor nőisége sem szorul háttérbe, és rendkívüli érzékkel tud majd bánni az emberekkel, de társként, illetve anyaként is megállja a helyét. Az ősi, magyar eredetű név folyót jelent.

Zsófia - éles eszű, odaadó

Zsófi nevű lányod valószínűleg egyszerre lesz érzékeny és rendkívül találékony. Gyors felfogóképességgel és jó elemzőkészséggel rendelkezik majd, így a legreménytelenebbnek tűnő helyzetből is könnyedén megtalálja a kiutat.

Ezt a képességét elsősorban hivatásában kamatoztathatja, és – bár elsősorban nem a pénzkereseti lehetőséget, hanem az intellektuális kihívást látja majd mindenkori feladatában – idővel akár gazdag is lehet. Odaadó társ és anya, aki minden körülmények között támogató, meleg hátteret nyújt családjának, eközben azonban ő maga is vágyik a gondoskodásra és a védelemre. A Zsófia görög eredetű név, jelentése bölcsesség.

Ezt is szeretjük