Májusban van a névnapja? Ismerd meg gyermeked életfeladatát
A névadás meghatározó. Érdekel, mi jellemzi gyermekedet, és mi az életfeladata? Olvasd el!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A névadás az első nemes és felelősségteljes szülői feladatok egyike. Vannak, akik már gyerekkoruktól tudják, hogy akarják majd elnevezni a csemetéjüket, mások csak akkor kezdenek el ezen gondolkodni, amikor már jön a baba.

A választásnál azonban nemcsak a hangzást, a vezetéknévvel való összeillést vagy a becézési lehetőségeket érdemes figyelembe venni, hanem azt is, hogy ezoterikusok szerint minden keresztnévvel jár valamilyen életfeladat.

Íme, hat májusi név, és a velük járó jellemzők, életfeladatok.

Ivett - május 6.

A név azt jelenti, tiszafa. Viselőjének életfeladata, hogy megtalálja azt az önállóságot, függetlenséget, szabadságot, amire egész életében vágyik.

Kitartóan küzd a céljaiért, tudatosan és módszeresen haladva. Hajlandó kockáztatni is, ha az hozzásegítheti az eléréséhez.

Öntörvényűsége a negatív tulajdonsága, ez időről időre konfliktusokba sodorhatja az élete során. Szülőként neked is meggyűlhet vele a bajod, főleg tizenéves korában.

Szonja - május 16.

A név azt jelenti, hogy bölcsesség, a vele járó életfeladat pedig a szeretettel van összefüggésben. Gyermekednek meg kell tanulnia mederben tartani a szeretetét, kontrollálni az érzelmeit. Rendkívül szenvedélyes, érzelemgazdag ember, ám érzékeny is ezáltal, és rendkívül sérülékeny a lelke. Jó ösztöne, jó megérzései vannak. Határtalan szeretetének köszönhetően tűzbe menne másokért. Segít, ahol tud, saját dolgaiért viszont nehezen vállal felelősséget.

Alexandra - május 18.

Az Alexandra név azt jelenti, hogy embereket oltalmazó. Védi, segíti a gyengébbeket, a rászorulókat, gyermekként nagyszerű nővér. Azt már nehezebben viseli, ha neki akarnak segíteni. Önállóan akarja megoldani az életét, nem szereti, ha beleszólnak. Érzelmileg kissé szélsőséges, felnőttként párkapcsolatban pedig domináns. Ha úgy alakul, hogy egyedül marad, akkor sem törik össze, neki az is járható út.

Ármin - május 10.

Az Ármin név azt jelenti, hogy tisztánlátó, vagyis viselője nagyszerűen rálát a dolgokra, és jó emberismerő. Életében nagyon fontos a hit. Saját keresztje azonban az önbizalomhiány, amellyel már gyerekkorától küzdhet. Olyan emberekkel veszi magát körül, akik pozitív visszajelzést adnak neki. Életfeladata tehát, hogy elfogadja magát, megerősítve önbizalmát.

Mózes - május 16.

A név azt jelenti, fiú, illetve vízből kihúzott. Gyermeked életében kulcsszerepet játszik a győzelem, ezt kell elérnie, hogy győzzön önmaga és mások felett.

Roppant magabiztos személyiség, és pont emiatt nem tud alárendelődni másoknak. Az iskola korlátai okozhatnak számára kellemetlenségeket.

Mivel nem bírja a kudarcot, az osztályban mindenképpen a legjobbak közt akar lenni. Ha ez nem jön össze, teljesen összetörik. Erről érdemes vele sokat beszélgetni.

Csanád - május 28.

A név magyar eredetű, a vele járó életfeladat pedig a tanítás és az útmutatás. Maximalista ember, aki a tökéletesre törekszik. Gyerekként és felnőttként is igaz rá ez a dolog, nem tudja elfogadni, ha valami nem működik flottul körülötte.

Élete során hatalomra tehet szert, ezzel azonban nem szabad visszaélnie. Sajnos zsarnokságra hajlamos, meg kell találnia az egyensúlyt a vezetés és a mások feletti uralkodás közt.

Ezt is szeretjük