Hogyan lehetsz újra nőies?
Szülés után sem lehetetlen
Tudd meg, hogy lehetsz odaadó anya úgy, hogy a nőiességed se szenvedjen csorbát.

Manapság egy nőnek több fronton kell helytállnia, mint korábban bármikor. Ha pedig gyereke születik, a helyzet még összetettebbé válik, hiszen immáron - korábbi szerepkörét kibővítve - odaadó anyának is kell lennie, mégpedig oly módon, hogy a pelenkázás-etetés-büfiztetés közepette a nőisége se szenvedjen csorbát.

Mindez természetesen nem könnyű, de nem is lehetetlen. Ezt bizonyítja Gesztes Ágnes példája is, akiről külseje alapján senki nem mondaná meg, hogy hat gyereknek adott életet: a 16 éves Norbinak, a négyéves Tominak, valamint a 17 hónapos négyes ikreknek, Dettinek, Petinek, Bercinek és Gábornak.

Ha a mama csinos, a környezete is boldogabb

A kicsi világrajövetele után sok anyuka a 24 órás rendelkezésre állás közepette a korábban alapvetőnek tartott szépségápolási mozzanatokat is kiiktatja a napi rutinból, miközben öltözékére is kevesebb gondot fordít - és ezzel párhuzamosan egyre elégedetlenebbé válik önmagával. Pedig az, ha a mama jól érzi magát a bőrében, egész környezetére, így a párjára és a kicsire is jó hatással van.

A hatgyerekes anyukának is időből van a legkevesebb, különösen a négyes ikrek születése óta, így aztán a szépségápolás és az öltözködés terén az áthidaló megoldásokat részesíti előnyben.

- Kozmetikushoz évek óta nem jutottam el - marad helyette az otthoni arcápolás -, a fodrász tavaly húsvét előtt látott utoljára. Leginkább otthoni ruhában vagyok - akár tetszik, akár nem, ennyi gyerek mellett nem megy másképp.


Arra viszont - talán a dekoratőri vénámból adódóan is - figyelek, hogy a melegítőnadrág, a póló és a zokni színvilágban passzoljon. Apró dolgok ezek, de az összhatás tekintetében mégiscsak számítanak valamit. Ha pedig elmegyek valahová, akár csak a boltba is, rendesen felöltözöm, és sminkelek is - meséli.

Testkép és önbecsülés

Sok kismama a terhesség során rárakódott plusz kilók miatt rossz viszonyba kerül a tükörrel, és sajnos saját magával is. Akadnak olyanok is, akik már nem is tartják magukat teljes értékű nőnek, nem gondolva arra, hogy a kicsi világrahozatala és táplálása az apa számára is meghatározó élményt jelent, minek révén kiteljesedhet a pár kapcsolata - amit az sem befolyásol, hogy az anyuka pillanatnyilag nincs bomba formában.

Nem beszélve arról, hogy ez az állapot nem törvényszerűen végleges. Van, akiről már a szoptatás alatt leolvad a felesleg, mások pedig mind az önmaguk, mind a társuk iránti tiszteletből tesznek azért, hogy testük visszanyerje korábbi arányait. Utóbbiak közé tartozik Ágnes is.

- A fogyókúra számomra standard program, mivel a négyes ikrek születése óta szinte ragadnak rám a kilók. Mostanában este hat óra után már nem eszem, és az édességfogyasztást is csökkentettem.

Újabban hetente kétszer tornázni is járok a Nagycsaládosok Országos Egyesületének kerületi szervezetébe, ahol egy többgyerekes anyuka ingyenes foglalkozásokat tart nőknek. Én pedig, mivel tánctanár is vagyok, szintén díjmentesen táncot tanítok majd nekik a közeljövőben - amolyan lady style-ban nyomjuk majd. Az ésszerű táplálkozásnak és a mozgásnak már kezd látszani az eredménye. Bár a férjem mindig azt mondja, úgy szeret, ahogy vagyok, azt gondolom, bizonyos dolgokat már csak önmagamért is érdemes megtennem.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Meghitt esték

Az újdonsült anyukák tipikus problémái közé tartozik az is, hogy a megváltozott körülmények miatt társukkal nem tudnak annyi figyelmet fordítani egymásra, mint korábban. Így kisebb-nagyobb mértékben óhatatlanul eltávolodnak, holott megelőzhető lenne a baj.

Természetesen Gesztesék élete is a gyerekek körül forog, így azokat a programokat részesítik előnyben, amelyek a család aprajának-nagyjának egyaránt érdekesek.

Ilyenek például a Művészetek Palotája ingyenes rendezvényei játszóházzal, színpadi tánccal és zenével, valamint kézműves foglalkozásokkal. Ez egyébként edzésnek sem utolsó, hiszen ketten szaladgálnak öt gyerek – az ikrek és a nagyobbacska Tomi - után.

Vállalkozó szellemű segítőiknek köszönhetően azonban néhanapján a kicsik nélkül is ki tudnak mozdulni - például táncolni mennek, amit mindketten imádnak, olyannyira, hogy annak idején a tánc hozta össze őket. Egy kis kreativitással azonban szinte a semmiből is képesek színesebbé tenni hétköznapjaikat: úgy kéthavonta otthonukban csapnak egy görbe estét, egy kis borral és sajttal.
 
Ágnesnek egyébként szombaton abszolút privát programja lesz: kimenőt kap a családtól, és a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! elnevezésű összejövetelén dobokat készít majd, melyeket az általa tervezett, a rendezvényt szimbolizáló grafika fog díszíteni.
Ezt is szeretjük