Nagy babaetetőszék-körkép
Ha szeretnéd lerövidíteni az etetéssel töltött időt, és nem akarsz a kicsi után szaladgálni közben, érdemes beszerezned egy etetőszéket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hat hónapos kora körül a baba szeme egyre inkább kinyílik a világra, és ezzel egyidejűleg napról napra mozgékonyabbá válik: a maga módján jön-megy, ráadásul mindent a kezébe akar venni, illetve más érzékszerveit is bevetve igyekszik közelebbről megismerkedni környezetével. Mindez igencsak megnehezíti a dolgod, egyebek mellett az etetés terén is.

Hogy az étkezés során ne szaladjon el, és ne kelljen rohangálnod utána, érdemes beszerezned egy etetőszéket.

Megeshet azonban, hogy a bőség zavarával találod szemben magad, ennek az amúgy meglehetősen speciális bútornak ugyanis számos válfaja lelhető fel a piacon. Körképünkben segítünk megtalálni a csemetéd számára testre szabott etetőszéket.

Hagyományos etetőszék

Bár a gyártók igyekeznek időről időre valamilyen újdonsággal előrukkolni, számos szülő továbbra is a jól bevált, hagyományos modellekre esküszik. Továbbra is igen népszerűek annak ellenére, hogy nyitott állapotban viszonylag nagy helyet foglalnak - igaz, ezt a hátulütőt nagyban ellensúlyozza az, hogy könnyű fémből vagy műanyagból készültek, így könnyen mozgathatók.

Tálcájuk többnyire méretes, tehát kényelmesen elfér rajta az a néhány edény és evőeszköz, amire egy-egy etetés során szükség lehet, ráadásul az esetek többségében pereme is van - nem kell tehát attól tartanod, hogy az almapüré a konyhakövön végzi. Ha teheted, olyan fajtát válassz, mely állítható magasságú, és a háttámla dőlésszöge is szabályozható, hiszen ez mindkettőtök számára megkönnyíti az etetés nem feltétlenül problémamentes folyamatát.
 
 
A Brendon webáruház Hauck márkájú acél etetőszékét hat hónapos kortól ajánlja a gyártó. 9990 forintos ára a maga kategóriájában barátságosnak mondható, különösen annak fényében, hogy biztonsági öv mellett anatómiailag kialakított lábtartó is van rajta. A tálcát pohártartóval is ellátták, melynek létjogosultságáról számos alkalommal meggyőződhetsz majd az etetőszék használata során. Háttámlája azonban sajnos nem állítható.


A Cam Stilo etetőszék hagyományos fix támlás, és a magassága sem állítható, viszont a nagyméretű tálca négy pozícióba csúsztatható, illetve levehető. A szerkezet meglepően könnyű - súlya alig több öt kilogrammnál -, és összecsukva kis helyen elfér. Mindemellett a gyártó láthatóan gondot fordított az esztétikumra. Az Online Bababolt kínálatában megtalálható etetőszék 15 990 forintért lehet a tiéd, illetve porontyodé.

A ledönthető háttámlának köszönhetően a Babyfun webshopban megvásárolható EasyGo 3in1 etetőszék már négy-öt hónapos babák számára is alkalmas. Ha pedig csemetéd már megnőtt valamelyest, kiveheted a felső párnát és az etetőtálcát, így a kicsi is részese lehet a közös étkezéseknek. Az ülésmagassága nem kevesebb mint hét pozícióba állítható, így ez a modell lényegében bármilyen asztallal kompatibilis. Mint látható, jóval többet tud egy standard konstrukciónál, ám ennek fényében ára is magasabb - most azonban akciósan 24 990 forintért veheted meg az eredeti 35 990 forint helyett.

Átalakítható - hosszú távú megoldás

A toplistát az átalakítható etetőszékek vezetik, melyeket a későbbiek során önálló asztallá, illetve ahhoz tartozó székké lehet szerelni, így lényegesen hosszabb ideig használhatók egyszerű társaiknál. Ennek következtében anyaguk is tartósabb: a kombi etetőszékek általában fából, azon belül is főként fenyőfából készülnek, amit a kis örökmozgó sem tud könnyen elnyűni. Ráadásul sokkal inkább illenek bármilyen bútorzathoz, mint műanyag társaik.

Sajnos ezek a modellek - kiképzésükből adódóan - nem összecsukhatóak, így egy kevésbé tágas helyiségben kisebbfajta forgalmi akadályt képezhetnek. Ugyanakkor egyre gyakrabban találkozhatsz olyan típusokkal, melyek magasságát állíthatod, illetve tálcáját eltávolíthatod.

Ilyen például a 9990 forintos Amal Wiktoria, melyet az E-Bababolt oldalán szerezhetsz be. A tálca nemcsak kivehető, de a gyerektől való távolsága is állítható. Az etetőszék ülőfelületét PVC-vel vonták be, tehát könnyen tisztíthatod, de ennél nagyobb jelentősége van a kicsúszásgátlónak. A hozzá járó ajándék biztonsági övet gyerekpórázként is használhatod. A Neobaby bababolt által forgalmazott, szintén PVC-borítású Safari háttámlája - számos más hasonló kombiszékkel ellentétben - két fokozatban hátradönthető. Az eredeti 23 990 forintos ár helyett most 19 990 forintért juthatsz hozzá.
 
A Brendon 7990 forintos Touragooja minden tekintetben fix, viszont hat és fél kilogrammos súlyának köszönhetően könnyen mozgathatod. Háttámlája és ülőkéje vízálló anyagból készült, így egy-egy viszontagságosabb etetés után sem okoz különösebb gondot a tisztítása. Csemetéd helyzetét ez esetben is kicsúszásgátló pánttal stabilizálhatod.

Asztalra szerelhető - emberközeli és olcsó

Mostanáig ez a konstrukció terjedt el a legkevésbé - sok szülőt nyugtalanít ugyanis, hogy a gyerek lába alatt nincs semmi. A külső szemlélőnek valóban olyan érzése támadhat, mintha a kicsi úgymond lógna a levegőben, a látszat ellenére azonban az asztalra szerelhető etetőszék ugyanolyan biztonságos, mint a másik két fajta. Arra azonban ügyelned kell, hogy kizárólag stabil, masszív asztalhoz csatlakoztasd. Ez a szék már csak azért is praktikus lehet, mert általa csemetéd az asztaltársaság teljes jogú tagjává válhat.

A Brendon Safety 1ST modelljét a hozzá tartozó csavarokkal lényegében bármilyen vastagságú asztallaphoz egyszerűen rögzítheted. Tárolózsebe különösen praktikussá teszi, levehető huzatát pedig harminc fokon moshatod. Ára 7990 forint. A Cam Zaffiro meglepően könnyű - alig negyven dekagramm -, a benne lévő betét pedig kisebb babák számára is kényelmessé teszi. Mindössze 5490 forintért megkaphatod a Bababirodalomnál.
 

A Babafutár webshopban most akciósan, 6770 forint helyett 5720 forintért juthatsz hozzá az összecsukható Ps 088 modellhez.

A gyártó 15 kilogrammig ajánlja, és 20-38 milliméter asztalvastagságig tudod használni. A biztonsági öv a szériafelszerelés része.

OLVASD EL EZT IS!

baba jatek
  • első év
  • gyerekjáték

5 multifunkciós gyerekjáték

Ezt is szeretjük