400 km-t fut az agydaganattal küzdő 5 éves Marciért a magyar sportoló - Így segíthetsz te is a kisfiúnak

Nádudvari Péter egy recski kisfiú kezelésére gyűjt.

Nádudvari Péter jótékonysági futása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nádudvari Péter gyógypedagógus és jótékony sportoló augusztus 15-én Debrecenből a tűzforró Hortobágyon át 50 km-t futott a Hortobágyi-halastóig.

Októberben pedig Magyarország legmagasabb pontját, a Kékestetőt célozza meg: egy hétvége alatt 160 km-t készül megtenni. Szabó Marciért.

400 km-t fut az 5 éves Marciért

Péter a megtett több mint 200 kilométerrel - és a felkészüléshez szükséges 190 km-rel - az ötéves, agydaganattal küzdő Marci gyógyulására gyűjt. A jótékony sportoló - aki háromszoros ironman, illetve több maratont és ultramaratont is teljesített már - kéri, hogy továbbra is fogadják örökbe a kilométereit, hogy a kisfiú kijuthasson a németországi kezeléssorozatának következő részeire, ugyanis Marcinak még valószínűleg hosszú ideig kell Kölnbe járnia, hogy teljesen meggyógyuljon. A 39 éves Nádudvari Péter már teljesítette vállalása első részét: augusztus közepén 50 kilométert futott otthonától a Hortobágyi-halastóig a pokoli kánikulában.

Ősszel Péter a legnehezebb vállalására készül, amely során egy októberi hétvégén a debreceni Nagytemplomtól Kékestetőre fut el, mintegy 160 kilométert megtéve. A jótékony sportoló a futott kilométereit azért bocsátja áruba, hogy az agydaganattal küzdő kisfiú folytatni tudja azt a németországi kezeléssorozatot, amely az egyetlen reményt jelenti számára a gyógyulásra. A őszi kezeléshez szükséges 2 millió forint már összegyűlt - a gyűjtés jelenleg 2.572.541 forinton áll -, így most már Marci következő, tavaszi kiutazására és kezelésére gyűlnek az adományok.

- Marci már több éve jár Kölnbe évente kétszer, és valószínűleg még sokáig szüksége lesz az ottani terápiára. Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában támogatja a kezdeményezésem, nagyon örülök, hogy ennyien a kisfiú mellé álltak. De a legboldogabb akkor leszek majd, ha néhány év múlva arról tudok beszámolni, hogy Marci barátom teljesen meggyógyult. Azért, hogy ez valóra váljon, kérek mindenkit, hogy tetszőleges áron fogadjon örökbe egy kilométert a hortobágyi futásomból - kéri Péter.

Olvass tovább: ez utal a vérvétel eredményén rosszindulatú daganatra

A tumormarkerek mennyisége megnőhet a rosszindulatú daganatok esetén, ezért vérvételkor kiemelt figyelmet kell rájuk fordítani.

Ez utal a vérvétel eredményén rosszindulatú daganatra - Milyen laboratóriumi eredményeket keress?

A tumormarkerek mennyisége megnőhet a rosszindulatú daganatok esetén, ezért vérvételkor kiemelt figyelmet kell rájuk fordítani.

Elolvasom

(Borítókép: Szabó Zsombor)

Ezt is szeretjük