Fiad vagy lányod fog születni? 3 apró jel, ami a néphit szerint árulkodó lehet

Milyen alakú a pocakod? És milyen ételeket kívánsz? Árulkodó lehet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok szülő vallja: mindegy a baba neme, a lényeg, hogy egészséges legyen. Ugyanakkor mindenkiben él a kíváncsiság, hogy vajon fiú vagy lány lakik odabent.

Bár ultrahangvizsgálattal a 20. héten már csaknem teljes bizonyossággal megállapítható a kicsi neme, jó észben tartani a következő, a néphit szerint árulkodó jeleket is. Ha másért nem, mert egyik-másik egészen megmosolyogtató.

A pocak alakja

Talán a legelterjedtebb módszer a baba nemének megállapítására a pocak alakjának vizsgálata. Eszerint ha a pocak csúcsos, a kismamán hátulról nézve nem is látszik, hogy várandós - ugyanolyan karcsú, mint előtte -, kisfiú érkezése várható. Ezzel szemben ha a pocak kerek, és a kismama csípőtájéka is kiszélesedik, kislányt hord a szíve alatt.

Az orvosok szerint azonban ez az alakban megmutatkozó különbség nem a kicsi nemével, sokkal inkább a kismama anatómiai adottságaival, a baba méhen belüli fekvésével áll összefüggésben.

Mit kívánsz?

A hormonális változás eredményeképpen a kismamák ízlése megváltozhat, illetve a terhesség során erősebben kívánhatnak bizonyos ételeket. A néphagyomány szerint ez alapján is lehet következtetni a baba nemére.

Nem is bonyolították túl a dolgot: ha a várandós nő elsősorban férfiak által kedvelt táplálékokat kíván, fia születik. Ilyenek például a csípős ételek, a szalonna, vagy akár egy pohár bor. Szintén fiú érkezése várható a néphit szerint, ha nemcsak az ételeket, de a párját is gyakrabban megkívánja a terhesség során a kismama. Kislányról a következő táplálékok kívánása árulkodhat: édességek, gyümölcsök, illetve tej.

Rosszullétek

Sajnos a reggeli hányinger - legalábbis kezdetben - a terhesség természetes velejárója, amelynek hátterében a hormonrendszer változásai állnak. A népi hiedelmek szerint ha a várandós gyakran hány, illetve hosszú időn át megkeseríti életét a reggeli rosszullét, akkor nagy valószínűséggel kislánya lesz.

Amennyiben a rosszullétek csaknem teljesen elkerülik, fiút hoz majd a világra. A hagyomány egyébként - nagyon kedvesen - nemcsak a hányingert, de a kismama arcán megjelenő májfoltokat is összefüggésbe hozza a kislány babákkal.

Ezt is szeretjük