Vértisztító, gyulladáscsökkentő, és csupa vitamin: mit érdemes tudni a nektarinról?
Isteni, üdítő nyári csemege.
Nincs is jobb a nyári melegben, mint egy kellemesen savanykás, üdítő, élénk színekben pompázó nektarin, ami a testet és a lelket egyaránt felfrissíti. A gyümölcsöt azonban nemcsak ezért érdemes fogyasztani, hanem a szervezetre gyakorolt hatása miatt is.
Kicsiknek-nagyoknak jó nektarint enni, babáknak hat hónapos kortól adható. A gyerekek is szeretik, ami nagy előny, hiszen az ízletes falatokkal a sok jótékony hatású alkotóelem mind-mind a szervezetükbe vándorol.
Miért jó a nektarin?
A nyár elejétől késő őszig érő nektarin vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag: kiváltképp C- és B-vitamin-, illetve kalcium- és magnéziumtartalma magas.
Vértisztító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatása van, jót tesz a májnak, és mivel rostban és vízben gazdag, az emésztésnek is. Felgyorsítja az anyagcserét.
A nektarin magában, de salátában is finom, remekül illik a mozzarellához, a pármai sonkához - illeszd be a család étrendjébe, akár pikáns összetevőként!
Mi kell a fejlődő szervezetnek?
Kattints képgalériánkra, amely olyan ételeket tartalmaz, amelyek tápanyagtartalmuk miatt fontosak a fejlődő szervezet számára.
OLVASD EL EZT IS!

- kisgyerek
- paradicsom
Antioxidáns, rákellenes, és segíti az emésztést: a paradicsom 5 áldásos tulajdonsága

- gyümölcs
- kisgyerek
A málna 5 jótékony egészségügyi hatása: sokan nem is sejtik

- gyümölcs
- kisgyerek