A 4 legnagyobb hülyeség, amit elhittünk, mielőtt gyerekünk született

Tedd az álmos gyereket a kiságyba, és elalszik. Aha...

Mielőtt gyerekünk lett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az embernek gyereke születik, az éjszakák és a nappalok egy jó időre egybefolynak, a körömvágás ünnepnappá válik, és az újdonsült szülőknek egy kicsit olyan érzése támad, mintha kilőtték volna őket a Marsra.

A szülés előtt olvasott gyereknevelési könyvekben leírtakról például sorra bizonyosodik be, hogy blöff volt. Vagy csupán rossz vicc. És úgy általában igaz a mondás, hogy „voltak elveink, aztán lett gyerekünk”. Szóval sok mindenről, amit a szülés előtt gondoltunk, ma már másként vélekedünk. Négy gyakorló, kisgyerekes édesanya vallomása következik.

„Nincs időm semmire” - gyerektelenül?

- Gyakran éreztem, mielőtt megszülettek a gyerekeim, hogy nincs időm semmire a munka mellett. És persze ezzel nem vagyok egyedül. Tudom, hogy sok más gyerektelen ember gondolja így. Hát… a gyerekeim már kinőttek a babakorból, mindketten óvodások, de mai napig adódnak olyan helyzetek, amikor pisilni sem tudok elmenni egyedül, olykor pedig egy esti hajmosás már-már a luxuskategóriába esik. (Éva)

Tedd az álmos gyereket a kiságyba, és elalszik

- Bizonyos iskolák, nevelési irányzatok szerint, ha az álmos, de nem éhes, nyugodt babát a kiságyába teszed, simogatod, csendesen dúdolgatsz, énekelsz neki, különösebb tiltakozás nélkül el fog aludni. Nem állítom, hogy nem létezik olyan gyerek, akinél ez működne, de én sajnos esélytelennek éreztem a fiaimnál. A mai napig valamelyikünknek bent kell lennie a szobájukban, amíg elalszanak. Pedig biztos vagyok benne, hogy ha a fent említett módszer bevált volna, az nagyban megkönnyítette volna az elmúlt hat évünket. És egy kicsivel kevesebb karika lenne a szemem alatt. (Eszter)

A férjemmel jut majd időnk egymásra is 

- Mondták, hogy a kisbabás, kisgyerekes lét felforgat majd mindent, áthelyeződnek a súlypontok, az ember egész élete gyökeres változáson megy keresztül. Valahogy mégsem hittem. Azt gondoltam, azért majd egy-két év múlva már ott tudjuk hagyni a lányunkat a nagymamával annyi időre, míg az apjával ketten elmegyünk egy koncertre. Még a jegyet is megvettem a férjemnek karácsonyra. A következő novemberre szólt. Hát… végül is ő elment rá. Az öccsével. (Margó)

A cikk az ajánló után folytatódik

8 óra munka, háztartás, gyerek…

- Egy éve, mikor a kisebbik gyerekünk is óvodás lett, visszamentem dolgozni. Tudom, szerencsés helyzetben vagyok, mert anyagilag megengedhetjük, hogy csak napi négy órában dolgozzak. Mivel azonban a gyerekek felváltva betegek, így folyamatosan harcban állok az idővel. Sokszor gondolok arra, vajon hogyan létezhet, hogy van ember, aki gyerekeket nevel, napi nyolc órát dolgozik, és főz meg háztartást vezet. Sőt meg sportol is! Ez valami hazugság kell hogy legyen. Ilyen egyszerűen nem létezhet! (Kata)

Az élet gyerek előtt és után

A gyerekvállalás az élet egyik legnagyobb feladata, ami olykor sok bonyodalommal járhat, mégis a legnagyobb élmény, ami egy emberrel történhet. 

Ilyen az élet a gyerek előtt és után - Ezek a képek minden szülőnek ismerősek lesznek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük