8 kedvelt szobanövény, ami mérgező: ne tedd a lakásba, ha gyereked van!

A szobanövények a lakás díszei lehetnek, de nem árt az óvatosság, hiszen rágcsálásuk hányást, hasmenést, súlyosabb esetben fulladást és bénulást okozhat.

GettyImages-535488317 (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kisgyermek számára az otthon számos pontja potenciális veszélyforrást jelent a forró sütőtől kezdve a veszélyes áramforrásokon át a lakást díszítő, méltán kedvelt szobanövényekig.

Tél közeledtével sokan szeretnének egy kis tavaszt, kis színeket csempészni az otthonukba. Ha kisgyermek is van a családban, kellő óvatossággal kell megválogatni a cserepes virágokat, hiszen bizonyos fajták mérgező hatóanyagokat tartalmaznak, így jobb, ha ezektől távol tartod a gyerkőcöd.

Ha megrágcsálta a leveleit

A totyogók szeretnek mindent a szájukba venni, megízlelgetni, kipróbálni, így számukra a díszítőelemként funkcionáló szobanövények, de még a virágföld is izgalmas kóstolnivalónak tűnik. Elég egy pillanatra magukra hagyni őket, és máris megtörténhet a baj. Ha úgy látod, hogy megrágcsálta a leveleit, vagy lenyelte a termést, azonnal forduljatok orvoshoz, vagy hívjatok mentőt, hiszen a mérgezés hányás, hasmenés, de akár fulladás és átmeneti bénulás formájában is felléphet. 

Az alábbi szobanövényeket jó, ha tisztes távolságba helyezed el a lakás magasabb pontjain, hogy a gyerkőcök vagy a házi kis kedvencek még véletlenül se érjék el, de a legjobb, ha amíg kicsi a lurkó, kiiktatod a háztartásból őket.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük