Bármikor meghallgathatod a pocakban alvó baba szívhangját otthon is – Így csináld (x)
Dobog? Nem dobog? Nincs több felesleges aggodalom az orvosi felügyelet mellett használt Házi Magzatmentő készüléknek köszönhetően.

magzatmentés
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most először nyílik lehetőség Magyarországon arra, hogy a kismamák részt vegyenek a Baby Life Care ötvennapos Magzatmentő Programjában, ahol orvosi távfelügyelet mellett használhatják a Házi Magzatmentő Készüléket.

A magyar fejlesztésű Házi Magzatmentő CTG-készülék egy olyan orvostechnikai eszköz, mely lehetővé teszi, hogy a várandósok magzatuk állapotát a világ bármely pontjáról, bármikor, otthonukban ellenőrizzék. A gép nem más, mint egy passzív érzékelővel működő monitor, teljesen biztonságos, és nem bocsát ki semmilyen energiát a vizsgálat során. A szívhangérzékelő csupán egy mikrofon, és rendkívül könnyen kezelhető.

Ha a mérés eredménye kóros, akkor a kismamát az általa megadott telefonszámon felhívják a szakemberek, és kérik, hogy mielőbb keresse fel kezelőorvosát. Az otthon elvégezhető szívhangvizsgálattal időben kiszűrhetőek a méhen belüli magzati veszélyállapotok. A készülék biológiai kockázattól mentesen, ultrahanghatás nélkül képes a magzat életműködését követni. Így a kismamák saját otthonukban használhatják naponta egy alkalommal, a terhesség 32. hetét követően.

Egy mérés 20 percig tart, ezután a készülék automatikusan kapcsolódik a szerverszámítógépre, és átküldi a magzati pulzus, a magzatmozgás és a méh spontán fájástevékenységéről gyűjtött adatokat az orvosi központba.

Mádai Vivien magzatmentés

A készülék azoknak a nőknek ajánlott, akik már betöltötték a terhességük 32. hetét, nem szeretnék a véletlenre bízni gyermekük születését, ezért otthon, naponta megbizonyosodnának magzatuk egészségéről. Praktikus azoknak a kismamáknak is, akik nem szívesen állnak sorban nagy pocakkal, vagy veszélyeztetett terhesek, és naponta kell CTG-vizsgálatot végezniük. Különösen ajánlott azoknak a nőknek, akiknél már történtek komplikációk előző várandósságuk során.

Mit tartalmaz a program? 

Az ötvennapos Magzatvédő Program lehetővé teszi az ultrahangmentes CTG-készülék használatát, a szakorvosi távfelügyeletet, a napi gyakoriságú mérést, a gyors kiértékelést és tájékoztatást. Továbbá vészhelyzet esetén azonnali jelzést kapnak a szülők. A Baby Life Care programhoz csatlakozni ezen a weboldalon lehet, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, melynek elérhetősége: 06 21 383 2201.  

keszulekUJFOTO magzatmento

Ajándékba adható biztonság

Júniustól Magzatmentő Ajándékutalvány is kapható, mellyel a kismama részt vehet az ötvennapos programban, azaz orvosi távfelügyelet mellett használhatja a Házi Magzatmentő készüléket. Nagyszerű ajándék lehet a leendő szülőknek családtagoktól, keresztszülőktől, barátoktól, cégektől.

Sajnos mindennapos a magzatvesztés

Magyarországon átlagban naponta elveszítünk egy magzatot. Hiába egészséges a kismama és magzata az utolsó vizsgálaton, a két vizsgálat között bárkinél bekövetkezhet a tragédia. Szakértők tapasztalata szerint a 32. hét után nem elég a heti egy vizsgálat.

Ezt is szeretjük