5 évesen szült, ma 87 éves: a világ legfiatalabb édesanyja, Lina Medina megrázó, de igaz története

Lina Medina egy ritka genetikai rendellenesség miatt kezdett nagyon korán menstruálni.

cover-ok-
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lina Marcela Medinát a világ legfiatalabb édesanyjaként tartják számon. A perui származású kislány mindössze ötéves és hét hónapos volt, amikor 1939. május 14-én egy 2700 grammos, egészséges kisfiúnak adott életet.

Lina Medina 1933-ban született egy aprócska perui faluban, amelyet Tircapónak neveznek. Édesanyja Victoria Losea házvezetőként dolgozott, édesapja, Tiburelo Medina pedig ezüsműves volt. Kislányuk egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel született. Édesanyja beszámolója szerint Linának nyolc hónaposan jött meg az első menstruációja, háromévesen pedig már rendszeres volt a vérzése, és a mellei is növekedésnek indultak. A szülők kezdetben nem tulajdonítottak ennek nagy jelentőséget, de amikor a kislány öt éves és hat hónapos lett, majd látványosan kezdett kidudorodni a hasa, a szülők kórházba vitték. Az orvosok megállapították, hogy a kis Lina már a hetedik hónapban van.

Először azt hitték, a rossz szellemek szállták meg

Miután Lina pocakja egyre nőtt, a szülei kezdetben arra gyanakodtak, hogy rossz szellemek szállták őt meg, de amikor a helyi sámán sem tudott rajta segíteni, tumorra gyanakodtak, így a legközelebbi kórházba vették az irányt. Dr. Gerardo Lozada megvizsgálta a kislányt, és rádöbbent, hogy állapotos. A fővárosi kórházba szállították, ahol a legjobb orvosok erősítették meg a terhesség tényét.

Az állapotos kislánynak a híre futótűzként terjedt, a média megrohamozta a családot, és egyes újságok 5000 dollárt – nagyjából másfél millió forintnyi megfelelő összeget - kínáltak nekik azért, hogy jelen lehessenek a szülésnél, és lefilmezhessék azt. A szülők visszautasították a roppant kecsegtető ajánlatot, ugyanakkor az orvosok esettanulmányt készítettek a kislányról. Kiderült, hogy Lina egy nagyon ritka genetikai rendellenesség - a Pubertas Praeox – korai serdülés - miatt kezdett el ilyen fiatalon menstruálni. A kislány szaporítószervei tökéletesen ki voltak fejlődve, így létrejöhetett az ovuláció, valamint a megtermékenyítés és a baba kihordása is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az apa kilétét máig homály fedi

Miután a kislány orvosa, Dr. Lozada és más szakemberek megállapították a várandósság tényét, Lozada értesítette a rendőrséget nemi erőszak gyanújával. Az apját vádolták meg azzal, hogy kislányát teherbe ejtette, pár hétig fogdában volt, de bizonyíték hiányában a vádat elvetették. A hatóságok próbáltak vallomást szerezni a kislánytól az anyja jelenlétében, hogy emlékszik-e arra, bántotta-e őt valaki, okozott-e neki fájdalmat. De a kislány nem emlékezett – írja a History of Yesterday.

Lina és fia.
Lina és fia.
Fotó: Youtube

Az Associated Press hírügynökség újságírója, Louis Leon évekkel később, 1955-ben írt arról, hogy ezekben a falvakban gyakran tartottak az indiánok tradicionális vallási fesztiválokat, amelyek nem ritkán orgiába torkolltak. Feltételezik, hogy Lina is egy ilyen szertartáson lett nemi erőszak áldozata.

Fia 40 évig élt

A kislány végül hat héttel a terhesség tényének megerősítése után, 1939. május 14-én egészséges kisfiúnak adott életet. Mivel még fejlődésben levő szervezete nem tette lehetővé a természetes szülést, így császármetszéssel hozta világra kisfiát, aki orvosa után a Gerardo nevet kapta. A kisfiú sokáig azt hitte, édesanyja a nővére, aki végül gyorsíróként helyezkedett el Dr. Lozada praxisában. 

Lina orvosával és kisfiával.
Lina orvosával és kisfiával.
Fotó: Youtube

A kisfiú 40 éves koráig élt, majd csontrákban hunyt el. Lina később megházasodott, hozzáment egy Raúl Juradó nevű férfihez, akitől 1972-ben még egy gyermeke született. Lina Medina most 87 éves, és Peruban él, de ígéretéhez híven sosem adott interjút korábbi életéről.

Az ápolónő, aki több mint 300 csecsemőt gyilkolt meg

Szakképzettségét tekintve ápolónő volt, aki vállalta, hogy magához veszi azokat a gyerekeket, akiket a szegény, megesett leányanyák nem tudtak volna felnevelni. Az ápolónő ahelyett, hogy vigyázott volna rájuk, csecsemők százait ölte meg.

Borító- és ajánlóképek: Youtube

Ezt is szeretjük