Minden szülővel megtörténik: ilyen az, amikor leráz a kamasz

Egy anya visszaemlékezése egy utólag már vicces helyzetre.

vita-anya-lanya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy cseperedik, egyre nehezebb vele szót váltani - a kamaszokkal bizony, ez a helyzet, és eltelik jó pár év, mire újra könnyedén lehet beszélgetni. Minden anya ismeri ezt a jelenséget, és megélt már olyan helyzetet, amikor - nincs ezen mit szépíteni - lerázta a kamasz gyereke.

Bábel-Szűcs Szilvia, az Anyapara blog szerzője személyes élményét osztotta meg írásában. Az alábbiakban ezt az utólag már kifejezetten mókás helyzetet idézzük. Hogyan is lehetne ezt okosabban felfogni, mint mosollyal? Mindez természetes, és, ha humorral fogja fel az ember, amennyire lehet, könnyebb is túllendülni a hasonló eseteken.

Amikor leráz a kamasz

Az ember már nem tudja, hogy milyen formában férkőzhet hozzá. Van úgy, hogy kajával csalogatja magához közel a kamasz gyereket (ha az az evős, hűtőnyitogató fajta). Vagy éppen éhezteti, hogy hátha odajön kaját kérni, és akkor megindul a kommunikáció! Vagy kitalál mindenféle ürügyet, hogy miképp nyithatna be a szobájába, ami állandó jelleggel zárva van.

Ma például egy életem, egy halálom - gondoltam, és benyitottam. Mi több: leültem az ágyára, és egyszerű kérdéseket intéztem felé.

Elég jól vette a lapot, mert válaszolt.

Aztán egész kényelembe helyeztem magam (még a lábaimat is feltettem az ágyra), na ettől egy kicsit elbizonytalanodott, hogy mit akarok, két kérdés között meg is nézett három üzenetet a telefonján. Ekkor jött a mindent eldöntő megállapításom, miszerint: gondolkodott-e azon, hogy mennyivel jobb (sic!) lenne az élete, ha nem lenne mobiltelefon a világon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Óvatosan visszakérdezett, hogy ugyan már, elmondanám-e neki, hogy miben lenne más az élete, mit csinálna éppen most, ha nem azt, hogy velem BESZÉLGET. Nos, itt pattant el a húr (nála), mert elkezdtem mondani, hogy nyitottabb lenne a világra (váááá, soha ne mondjatok ilyen hülyeséget!), meg ilyenek.

Ekkor előrehajolt az íróasztalán, és úgy csinált, mintha benyomott volna egy láthatatlan gombot, és beleszólt a mikrofonba:

“Magdika! A vendégem távozni kíván, engedd ki őt! Köszönöm!”

Olvass még!

Ha tetszett az írás, látogass el az Anyapara blogra, ahol további írások várnak. Ezeket ajánljuk figyelmedbe:

Szóvá kell tenni a böfögést és malackodást?

Három tipikus parázó anya viselkedés

Hagyni kellene elbukni néha a kamaszt

Ezt is szeretjük