„Tiniként arra ébredtem, hogy egy férfi szexel velem - Később még meg is köszöntem neki”

Tinikori traumáját osztotta meg a blogger: fontosat üzent a szülőknek.

c-hall
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A #metoo hashtaggel számos ismert és ismeretlen ember posztolt már a neten a vele történt szexuális erőszak vagy zaklatás kapcsán. Így tett Constance Hall is, a 33 éves népszerű ausztrál blogger.

Mára már négy gyerek büszke édesanyjaként és sikeres bloggerként éli az életét, ám tiniéveire nem felhőtlenül emlékszik vissza. Sok év hallgatás után egy Facebook-posztban fedte fel azóta is kísértő traumáját. Posztjának az volt a célja, hogy felhívja a szülők figyelmét, muszáj megtanítani a gyerekeiknek, hogy merjenek és tudjanak nemet mondani a szexre, ha olyasvalaki győzködi őket, aki nem igazán fontos a számukra.

- Emlékszem, arra ébredtem, hogy egy férfi szexel velem. Borzasztóan szégyelltem magam, amiért olyan sokat ittam, és arra sem emlékeztem, hogyan kerültem oda. Senkinek sem mondtam el utólag. Összeszedtem a cuccaimat, és még meg is köszöntem neki a remek estét. Azután elfutottam - meséli a történteket a Facebook-posztban.

A blogger szerint az ő tinikorában sok hasonló eset előfordult, ami valójában nemi erőszak volt, de valahogy mégis szemet hunytak felette. Egy lány, akit azokban az években ismert, három fiú minden kívánságát teljesítette, csak azért, hogy szeressék, és tartozhasson valahová. Hagyta magát kihasználni, ahogy maga a blogger is: volt egy időszak, hogy ő is hasonló jellegű kihasználás áldozatává vált.

Constance posztjával szerette volna figyelmeztetni a szülőket, hogy, ha beszélgetnek a gyerekeikkel a szexről, ne feledjenek beszélni a partnerek megválasztásáról se.

- Meg kell tanítanunk nekik, hogy csak olyannal feküdjenek le, aki valóban fontos számukra, és akinek ők is valóban fontosak. Aki értékeli őket, a testüket, odafigyel a kéréseikre, és tiszteli őket.

A cikk az ajánló után folytatódik

A blogger posztjának rengeteg címzettje van. Szülők, akik valami fontosat mulasztanak el, vagy nem nyomatékosítják azt eléggé. A tinik naivak, meggondolatlanok, különösen, ha alkoholt fogyasztanak, és sokan szeretethiányosak, ezért bevállalnak olyasmiket, amiket nem lenne szabad. Lelki sérültként jönnek ki helyzetekből, a szerzett maró tapasztalatokat pedig gyakorta magukba zárják. A szülők tehetnek azért, hogy ez ne történjen meg. Lehet, hogy a gyereken semmi sem látszik, de tudatosan magába is zárhat egy-egy szexuális jellegű traumát, tartva környezete, szülei reakciójától. A bizalmas kapcsolat is kulcsfontosságú a szülő-gyerek viszonyban.

Constance sem mondta el senkinek hosszú évekig, ami vele történt. Az a szülő, aki nem akarja, hogy a gyereke áldozattá váljon, nem szabad, hogy késlekedjen vagy pironkodjon ezekről a dolgokról beszélni. Soha nem lehet tudni, mikor érkezik haza a gyerek életre szóló lelki sérülést okozó tapasztalatokkal. Továbbá, az alkoholfogyasztás kapcsán is fontos mértékletességre inteni a gyereket.

Ezt is szeretjük