Egy lengyel falu, ahol csak lányok születtek az elmúlt 10 évben: kutatók vizsgálták a különös jelenséget
Egy lengyel településen tíz éve nem született egyetlen fiú sem - mostanáig.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csodájára jár a világ annak a 300 főt számláló délnyugat-lengyelországi falunak, ahol az utóbbi tíz évben egy fiú sem született - eddig. 

Miejsce Odrzanskie nevű falu lakossága, illetve a születő gyerekek a tudósok figyelmét is felkeltették.

Lányok a tűzoltóságban

A különös jelenségre akkor lettek figyelmesek, amikor az önkéntes tűzoltóság regionális versenyén észrevették, hogy a gyerekekből álló tűzoltócsapatban egy fiú sincs - írja a The New York Times. Az önkormányzat szerint a helyzet azért aggasztó, ugyanis nem tudják, férfiak híján kik művelik majd a jövőben a földeket, és tartják fenn a mezőgazdaságot.

Rajmund Frischko polgármester - akinek szintén két lánya van -, felajánlást tett: akinek legközelebb fia születik, vagy pénzdíjban részesül, vagy utcát neveznek el róla, de egy fát biztos ültetnek a tiszteletére.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tudósok próbálták megfejteni a különös jelenséget

Amióta híre ment a médiában a lányokkal teli falunak, tudósok látogattak el a településre a különleges jelenséget vizsgálva, de teljes egészében nem jöttek még rá, mi lehet az oka annak, hogy az utóbbi években csak lányok születtek, a legvalószínűbb, hogy csupán véletlen egybeesésről van szó. Ugyanakkor arra következtetnek, hogy az utódok nemzésében az étrendnek is köze van, és a kismamáknak kalciumban gazdag ételeket kell fogyasztaniuk, ha fiú utódot szeretnének.

- Olyan orvosok és tudósok kerestek fel bennünket, akik tanácsot adtak arra, hogyan lehet könnyebben fiút nemzeni. Az egyik szakember szerint a születendő baba nemét nagyban befolyásolja az édesanya étrendje. A káliumban és nátriumban gazdag étrend nagyobb eséllyel eredményez fiút. Ha ez mégsem válik be, a legjobb megoldás, ha fejszét tartasz a hitvesi ágy alatt - nyilatkozta mosolyogva a polgármester.

Tíz év után ő az első fiú

Minden bizonnyal a kutatók okosat mondhattak, hiszen tíz év után, idén júniusban kisfiúval bővült a falu lakosainak száma. A kis Bartek az egész település életébe nagy örömöt hozott, a polgármester ígéretéhez híven pedig megajándékozta a családot - számolt be a hírről az RTL Klub Híradója.

69 gyermeknek adott életet az orosz asszony

Manapság már az is meghökkentő, ha valahol négy-öt gyerek születik. A történelem során azonban - részben a magas gyermekhalandóság miatt - egészen más számok és elvek voltak mérvadóak a családtervezés terén.

Borító-és ajánlóképek: Facebook/ MDP i OSP Miejsce Odrzańskie

Ezt is szeretjük