Az 5 legszebb gyerekmese
Szerintünk
Hallgasd meg kedvenc meséinket, és merülj el újra legszebb gyerekkori történeteidben. Ezúttal porontyoddal együtt utazhatsz a hősök világába!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha fáj a gyerek hasa, és nyűgös, vagy egyszerűen csak nem akar elaludni, az egyik legjobb orvosság a mese. Amikor még nem érti a szavakat, vagy, ha már rendszeresen új történetekre és kalandokra szomjazik, egyaránt jól jöhet pár vaskos kötet.

Ha azonban már minden lapot többször átnyálaztatok, jól jöhet pár olyan, bármikor hozzáférhető hangos mese, mely nem biztos, hogy a könyvesboltok leghivalkodóbb polcain található, de mi még emlékszünk rá! Ismerd meg kedvenc meséinket, melyeket online is meghallgathattok porontyoddal!

Hallgasd meg kedvenceinket!
Ha szívesen meghallgatnád kedvenc meséinket, és más izgalmas történetek is érdekelnek, kukkants be mesetárunkba! Itt garantáltan gyerkőcöd is megtalálja a maga kedvencét!

Ági kedvence - Holle anyó

A szorgos lány, a gonosz mostoha és a csúnyácska mostohatestvér alakja örök klasszikus.

A Hamupipőke után a Grimm-mesék tárát gazdagító Holle anyó történetében is megjelennek, és természetesen nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a történet végére a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig büntetését.

Ezen túl azonban a történet azt is bizonyítja, hogy a figyelmes árva lány, aki minden munkát lelkiismeretesen és örömmel végez, sokkal többre számíthat, mint az, aki csak a hasznot lesi. Bár a gyerekeknek valószínűleg az a fontosabb, hogy a szép és jó ezúttal is verhetetlennek bizonyul a mesék világában, a történetnek az erkölcsi útmutatás is fontos szerepe. A pár perces mese ideális lehet lefekvés előtt is, hiszen legrémisztőbb alakja a csúnyácska, de igazságos Holle anyó, aki garantáltan nem szerez álmatlan perceket egyetlen porontynak sem.

Pálma kedvence - A suszter manói

A szorgos idős suszter szerényen él a cipőüzletből, míg egy este szorgos manók nem sietnek a segítségére.

Ettől a naptól kezdve minden reggelre kifogástalan lábbelik várják az asztalon, amit a vásárlók is alaposan meghálálnak, így lassan egyre jobban megy a dolga. Lassan arra is kíváncsi lesz, kik a rejtélyes jótevők, akiket porontyod is jobban megismerhet hangos mesénkből.

A kedves történet régi klasszikus, amit minden bizonnyal te is ismersz, de a Grimm testvérek írásai még a mai gyerkőcök számára is szórakoztatóak és egyben tanulságosak lehetnek. A bájos történet kedves egyszerűséggel mutatja meg, hogy a világban nem feltétlenül kell gonosznak is lennie, hogy a jó győzedelmeskedhessen: előfordul, hogy a dolgok egyszerűen csak pozitív fordulatot vesznek.

Eszter kedvence - A rátóti csikótojás

Ahol sok ember van, ott félreértés is akad bőven. Így történt ez Rátóton is, ahol csikótojásnak kiáltott ki a bíró egy rejtélyes, kerekded alakú tárgyat: ez a történet az ő mulatságos kalandjukat mondja el. A humoros és egyben tanulságos népmese nemcsak porontyod számára lehet szórakoztató, de neked is szerezhet pár kellemes percet. Azt pedig, hogy a végén kiderül-e a hiszékeny falusiak számára, hogy amit csikótojásnak véltek, mi is lehet valójában, megtudhatja porontyod, ha meghallgatjátok. De kár lenne hirtelen a mese végére szaladni, hiszen az örökzöld történet minden egyes részlete izgalmas, mulatságos szófordulatokkal és makacs karakterekkel fűszerezve.

Lilla kedvence - A kis gyufaáruslány

Andersen szomorú klasszikusa egyetlen gyerkőc életéből sem maradhat ki. A kis gyufaáruslány történetével nem árt, ha vársz addig, amíg porontyod nagyobb lesz, amikor azonban elég érett hozzá, garantáltan az egyik kedvence lesz a megható mese, és a szerző többi remekművének sem tud majd ellenállni. Bár Andersen szerzeményei többnyire nem boldog és jó véget érnek, a szívszorító alkotások egy egész életen át meghatározóak lehetnek. Hallgasd meg a mesét profi előadásban, és gyermekeddel együtt éld át te is újra a kis gyufaáruslány szomorú kalandját!

Melinda kedvence - A didergő király

Talán még te is emlékszel a didergő király történetére, aki hiába rakatott temérdek fát a kandallóba, egyre jobban fázott. Hallgasd újra gyermekeddel ezt a pergő ritmusú mesét, ahogy záporoznak az újabb és újabb jó tanácsok a vacogó királyra, míg a legváratlanabb pillanatban meg nem érkezik a megoldás!

Az egyszerű, de örökzöld tanulság sem marad el: ebből a történetből minden csemete megtanulhatja, hogy a legnagyobb hatalom sem ér annyit, mint a meleg szeretet. Móra Ferenc derűs verses meséje percek alatt meleggé varázsol egy hidegebb estét is, a dallamos szöveget pedig még a kisebbek is garantáltan élvezik majd.

Ezt is szeretjük