Az 5 legjobb játszóház

Huncut gyerkőcöknek

Néha jólesne kicsit kikapcsolni úgy, hogy közben ne kelljen minden percben a csemetédet lesni? Akkor irány a játszóház! De melyik?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb kismamára ráfér néha a lazítás, hiszen bármennyire is édesek a kicsik, igencsak sok figyelmet és törődést igényelnek. Hónapokig egyedül lenni a gyerekkel nem könnyű, legfőképpen, ha az anyukának közben lehetősége sincs kicsit önmagával foglalkozni.

Ha te is kikapcsolnál picit, de azt szeretnéd, hogy közben a csemetéd se unatkozzon, akkor a legjobb választás egy izgalmas játszóház. A következőkben megmutatjuk azokat a helyeket, ahol a gyerekek is imádnak lenni, de az anyukák sem unatkoznak!

Izgalmak a kicsiknek, kávézó az anyukáknak: Mazsola Játszóház

Kell egy hely, ahol nem csak a gyerekek élvezik az ottlétet, hanem az anyukák is. Tudták ezt a Mazsola tulajdonosai is, akik 2005 tavaszán megnyitották a Mazsola Játszóházat Budapest belvárosában - nem kis sikerrel.

Az olyan helyekre ugyanis mindig nagy a kereslet, ahol hozzáértők foglalkoznak a picikkel, míg az anyukák kikapcsolódhatnak egy kicsit. A Mazsola minden szempontból tökéletes: hatalmas játéktérrel rendelkezik, illetve még hatalmasabb játékkínálattal, ahol egyetlen gyermek sem unatkozhat, míg az anyukákat kávézósarok várja, ahol lazíthatnak, beszélgethetnek, magazinokat olvashatnak, vagy éppen internetezhetnek kicsit.
A játszóház a Bálint Ágnes meséjéből ismert Mazsola után kapta a nevét, hiszen ahogy a Mazsola és Tádé, úgy a Mazsola Játszóház is elsősorban a négy év alatti gyerekeknek szól - bár a kicsit nagyobbakat is szívesen látják.

Unatkozni egyszerűen képtelenség itt. A játékok között minden van, amire csak szüksége lehet egy gyereknek, kezdve a kisbolthoz szükséges kellékektől - mérleg, pénztárgép és rengeteg áru - a jól felszerelt kiskonyhán át az orvosi készletig, a babákig és a babafürdetőkig. De fűzhetnek gyöngyöt, gyurmázhatnak, rajzolhatnak, kirakóst játszhatnak, sőt, még festegetni is szabad, a mozgékonyabb gyerekeket pedig libikóka, hintaló és labdák várják.

Mazsola Játszóház
Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 16.
Telefon: 06-1-302-2318.
Nyitva: hétfőtől péntekig 10 és 19 óra között.
Kattints ide, és ismerkedj meg jobban a játszóházzal! »

Izgalmakkal, gyerekekkel, állatokkal: Állatkerti Játszóház

Keresve sem találni jobb programot a kicsik számára az Állatkertnél - sőt, a felnőttek is szívesen gyönyörködnek időről időre a zsiráfokban, jegesmedvékben és elefántokban.

Az Állatkert azonban nemcsak állatnézegetésre jó, hanem arra is, hogy a szülők kikapcsolódhassanak úgy, hogy nem kell minden percben a gyermeküket lesni. 2003 óta működik ugyanis az Állatkerti Játszóház a Fővárosi Állat- és Növénykert területén azzal a céllal, hogy állandó pihenési és szórakozási lehetőséget biztosítson a kisgyermekes családok részére. Az első Családi JátszadoZOO az egyik legnépszerűbb hely a gyerekek és a szülők között - nem véletlen, hogy évente több mint százezren látogatnak ide.

A játszóház 800 négyzetméteren várja a 14 év alatti gyermekeket hatalmas játékterével és játékparkjával. Itt senki nem unatkozhat, hiszen amíg a kicsik valamelyik ZOO - PecáZOO, MászókáZOO, HomokoZOO, TársasoZOO, BujócskáZOO - egyikében élvezik a játék örömét, addig a szülőket a Szülőmegőrző várja. Aki pedig megunta a sok játékot, az a játszóházi élményeket egy izgalmas állatkerti sétával fejezheti be.

Állatkerti Játszóház
Cím: Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.
Nyitva: hétfőtől vasárnapig 9 és 20 óra között.
Kattints ide, és ismerkedj meg jobban a játszóházzal! »

Felhőtlen szórakozás - okosan: Pöttöm Panka Játszóház

Képzelj el egy olyan helyet, ahol biztonságban tudhatod a gyermekedet, ahol figyelnek rá, ahol társaságban van, és ahol úgy érzi magát felhőtlenül jól, hogy közben még tanul is. Elképzelted? Akkor eláruljuk, hogy mindez létezik, a neve pedig: Pöttöm Panka Játszóház.

A budapesti 13. kerületben található intézmény mindent megtesz azért, hogy a kicsik jól érezzék magukat, emellett azonban nagy hangsúlyt helyez a képességfejlesztésre és a játékos tanulásra is. Elsősorban a 14 év alatti gyermekeket várják általános és speciális, egyéni és kiscsoportos képességfejlesztő foglalkozásokkal, melyekben rendszeresen nagy szerepet kap a zene, a tánc és természetesen a sok-sok játék.

Ez utóbbiak célja azonban nemcsak a szórakoztatás: közöttük számos olyan akad, mely egyben gyógypedagógusok és fejlesztőpedagógusok eszköze is. A játszóházban fontos szerep jut a korai fejlesztésnek, a felzárkóztatásnak, a mozgás- és mentális képességek, valamint a beszédkészség fejlesztésének, továbbá a tanulási zavarok megelőzésének és a diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia korai kiszűrésének.
Mindez azonban játékos köntösben, így a gyerekeknek egyetlen perce sem telik el nevetés és vidámság nélkül.

Pöttöm Panka Játszóház
Cím: 1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 22., magasföldszint 5.
Telefon: 06-1-784-4261.
Nyitva: hétfőtől péntekig 8 és 19 óra között.
Kattints ide, és ismerkedj meg jobban a játszóházzal! »

Gyerekbirodalom: Játékpalota Játszóház

Ha volna egy hely a gyerekeknek, ahol kedvükre játszhatnak, ahol állandóan friss élmények, megunhatatlan programok tartják őket izgalomban, akkor biztosan te is elvinnéd oda csemetédet. Ha régóta vágysz már egy kis kikapcsolódásra, vásárlásra úgy, hogy mindeközben biztos legyél abban, hogy a gyerkőc is önfeledten szórakozik, akkor érdemes ellátogatnod vele a Játékpalotába. Ez a hely ugyanis nem egyszerűen csak egy játszóház, ahol kreatív foglalkozásokon a gyerekek kézügyességét, kreativitását fejlesztik játékos formában.

Az 500 négyzetméteres Játszóház mellett ugyanis egy 550 négyzetméteres Játékáruház is található, ami neked is felhőtlen kikapcsolódást ígér, miközben mozgalmasabb játékra vágyó, izgő-mozgó lurkód a dühöngőben, szivacslabdaágyúval, két különböző ugrálóval és csúszdával találkozhat. A szórakoztató programok mellett természetesen egy kávét is megihatsz a Játszóházhoz tartozó büfében, ha pedig egy különleges szülinappal szeretnéd meglepni gyermeked, rendezhetsz neki bulit is a Játszóházban!

Játékpalota Játékáruház és Játszóház
Cím: 1039 Budapest, Rákóczi út 36.
Telefon: 06-70-383-6584.
Nyitva: hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között.
Kattints ide, és ismerkedj meg jobban a játszóházzal! »

Játékos tanulás: Boribon Mozgás- és Képességfejlesztő Kuckó

A Boribon Kuckóban gyermeked nem csak játékkal ütheti el az időt, amíg neked más dolgod van. Itt szakemberek foglalkoznak az egészen aprókkal és a nagyobbakkal egyaránt, és a motorikus képességek fejlesztésétől a beszédproblémák kezeléséig minden bajra szórakoztató, játékos megoldást kínálnak. Baba- mama tornára is van lehetőség, de akkor is bátran hozd el lurkódat, ha csak azt szeretnéd, hogy a napja kortársak között, kellemesen teljen.

Ha szülőként van szükséged néhány jó tanácsra, érdemes részt venned a szülőtanácsadáson, ahol egyszerű megoldásokat találhatsz bölcsis vagy ovis korú gyermeked nevelési gondjaira.
A Boribon Kuckóban nem csak a kellemes percek számítanak, hanem a tanulás is, a játékos foglalkozások révén azonban mindez olyan közegben valósul meg, hogy egyikőtök sem érzi majd tehernek.

Boribon Mozgás- és Képességfejlesztő Kuckó
Cím: 1171 Budapest, Péceli út 93.
Telefon: 20-361-2929.
Kattints ide, és ismerkedj meg jobban a játszóházzal! »
Ezt is szeretjük