Miért a misszionárius a legjobb póz a babagyártásra? Itt a válasz
Szerencsés véletlen, hogy éppen az egyik legnépszerűbb póz az.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak párok, akiknek gyorsabban sikerül, sokaknak akár véletlenül - akadnak azonban olyan párok is, akiknek több próbálkozásra van ahhoz szükség, hogy a baba összejöjjön.

A terhesség létrejötte több tényező által befolyásolt dolog - számíthat a stressz, az egészségi állapot, az időzítés, és még sorolhatnánk, ám ami nagyon érdekes, és ha benne vagytok a babaprojektben, hasznos infó is lehet számotokra: a szexpóz is számíthat, amiben pároddal próbáljátok összehozni a babát.

A legjobb póz

Tény, hogy bármilyen pózban is vagy együtt a pároddal, teherbe eshetsz, ám van egy pozitúra, amiben különösen nagy esély van rá, hogy ez megtörténjen. Különös és szerencsés véletlen, hogy ez a póz éppen a legnépszerűbb, sokak számára a legkedveltebb, a misszionárius póz.

Miért a misszionárius?

Hogy miért ez a póz a legjobb választás? A válasz egyszerű. Minden olyan póz, amely mélyebb behatolást tesz lehetővé, például a kutya vagy a misszionárius póz, emeli a teherbeesés valószínűségét, hiszen általa a spermium közelebbről indul a cél felé.

A mély behatolást lehetővé tevő pózok különösen azon nők esetében segítik elő a teherbeesést, akiknek a hüvelyváladéka nem biztosít könnyű haladást a spermiumoknak, sőt, akár el is pusztítja azokat. Erre egy orvosi vizsgálat által derülhet fény. Ha a behatolás mély, akkor a spermiumnak kevesebbet kell felfelé evickélnie a számára kedvezőtlen körülmények közt a megtermékenyítendő pete felé, mivel közelebbről startol. Így nagyobb eséllyel marad életben, épen, a teherbeesésre pedig ezáltal nagyobb esély lesz.

Plusz öt tipp a babagyártáshoz

1. Bármilyen pozitúrában is próbálkoztok, érdemes előnyben részesítenetek azokat, amelyek esetében a gravitáció nem dolgozik ellenetek. Például az, ha te vagy felül, vagy ha állsz szex közben, hátráltathatja a teherbeesést.

2. Nagyon fontos az időzítés! Ha babát szeretnétek, havonta kalkuláljatok, mikorra esik az ovulációd! Amennyiben ez megtörténik, már szinte mindent megtettetek a baba érdekében.

3. Figyelj, mit viszel be a szervezetedbe, hiszen az építi vagy rombolja a terhességed körülményeit! A tested tudja, mikor vagy alkalmas a terhességre! Egyél egészségesen, hagyj fel káros szenvedélyeddel, ha van, például, tedd le a cigit!

4. Egy hőmérő is sokat segíthet a baba összehozásában. Az ovuláció után a testhőmérséklet megnő, innen lehet tudni, mikor történt meg. Ha nap mint nap méred a hőmérsékleted közvetlenül ébredés után, az segíthet elkapni a megfelelő pillanatot a babagyártásra.

5. Ne essetek abba a hibába, hogy lépten-nyomon szeretkeztek pároddal, mondván, annál nagyobb az esély a teherbeesésre! Ez tévhit, hiszen minél többször bújtok ágyba, annál többször kezd újabb adag sperma termelődni a párod szervezetében, így annak minősége romlik, csökken benne a spermiumok száma. Úgy tartják, a nő ovulációja idején kétnaponta egy alkalom az ideális.

Ezt is szeretjük