Alig 90 dekával született a baba: így néz ki ma az 5 hónapos Molly
3,5 hónappal korábban, alig 90 dekával született a családi nyaralás alatt.

molly-koraszulott-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden szülő életében különleges pillanat, amikor gyermeküket hazaviszik a kórházból, de Bethany és Jan számára még értékesebb volt Molly babával a karjukon belépni a bejárati ajtón.

Aprócska kislányuk addigra már nagyon sok mindenen ment keresztül: 16 héttel a kiírt időpont előtt, több mint 4000 km-re az otthonától egy ciprusi családi nyaralás utolsó napján született, 90 dkg-mal. Az orvosok 60% esélyt adnak neki a túlélésre, éjjel-nappal kórházi ellátásra volt szüksége, és egy speciális repülőgéppel kellett visszarepülnie Nagy-Britanniába - írja a Mirror.

Molly 3,5 hónappal korábban érkezett

2022 júniusában a brit házaspár, Jan és várandós felesége, Bethany egy ciprusi nyaralásra indult a nyolcéves Bella és a hatéves Phoebe lányukkal, illetve más rokonaikkal.

- 24 hetes terhes voltam, nem aggódtam, hogy bármi baj történhet - mondta Bethany.

Az egyhetes nyaralás utolsó napján azonban Bethany rosszul érezte magát. Mivel október 4-re volt kiírva császármetszésre, fel sem merült benne, hogy szülési fájdalmai vannak, inkább valamilyen húgyúti fertőzésre gyanakodott. Ezt követően gyorsan pörögtek az események, és végül Bethany és Jan kislánya június 29-én, több mint három hónappal a kiírt időpont előtt megszületett.

- Tudtam, hogy el fognak altatni, de amikor felébredtem, nem tudtam, él-e a baba.

Mollyt, aki alig 90 dkg-ot nyomott, átszállították egy másik kórházba. Háromnapos volt, mikor Bethany újra találkozott vele, ám ezt követően is csak napi egy órát láthatta a babáját. Közben Jan és a két idősebb lányuk hazautazott a devoni Cullomtonba.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Gyűjtést szerveztek, hogy hazarepülhessenek

Ezután jött az újabb rémálom: a házaspár rájött, hogy a biztosításuk nem fedezi a folyamatos kórházi ellátást, illetve Molly légi mentővel való hazaszállításának költségeit. Molly hagyományos mentőhelikopterrel nem volt szállítható, így a család attól félt, hogy még hónapokig kell távol az otthonuktól, Cipruson maradniuk. Végül felvették a kapcsolatot az Air Ambulance for Children nevű szervezettel. Az Egyesült Királyságban ez az egyetlen szervezet, mely saját intenzív terápiás, repülésre kész inkubátorral rendelkezik olyan kritikus állapotú csecsemők számára, akiket távoli újszülött-intenzívosztályokra kell szállítani.

A család létrehozta a GoFundMe oldalt, hogy összegyűjtsön a Molly speciális hazarepüléséhez szükséges 46 500 fontból 30 000 fontot. Végül július 19-én Molly és édesanyja végre visszarepülhetett az Egyesült Királyságba.

Ennyit változott születése óta Molly

Mollyt az exeteri repülőtérről egyenesen a plymouthi Derriford Kórházba vitték, ahol három hetet töltött, mielőtt Bristolba került. Végül három hét ciprusi és 11 angliai kórházban töltött hét után, Molly október 8-án - négy nappal a császármetszés kiírt időpontja után - hazatérhetett.

Az orvosok szerint Mollynak gyengébb az immunrendszere és a tüdeje, illetve valószínűleg némi agykárosodása is van, de szépen fejlődik. Az édesanya szerint, aki most Mollyra néz, egy normális babát lát, aki pár hete született. Nem látszik rajta, mi mindenen ment keresztül születése óta. Jan és Bethany most szeretnék kiélvezni a lányaikkal együtt töltött időt. Az alábbi videón nyomon követheted Molly fejlődését születésétől mostanáig.

- Nagyon várom a karácsonyt Jannal és a lányokkal, azt, hogy minden a családról szóljon. Alig várom, hogy egész nap pizsamában maradjunk, a kanapén kuckózzunk, és filmet nézzünk. Ha az ember  olyasmin megy keresztül, mint mi, akkor értékelni fogja azt, amije van - mondja Bethany.

Koraszülés Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas a koraszülöttek aránya, és a trendek tekintetében az elmúlt évek során sem mutatkozott lényeges változás. A gyakoriság tartósan 8-9% között mozog.

Ezt is szeretjük