11 kézzel készített karácsonyi manó, amihez minden megvan otthon: ajándéknak is tökéletesek
Aranyos, szakállas karácsonyi manók kézzel is elkészíthetőek, csak pár alapanyag szükséges hozzájuk.

karácsonyi manó nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyi manók ülhetnek vagy éppen állhatnak, legyenek akár ducik, vékonyak, alacsonyak, magasak, a lakás bármely pontján szívmelengető látványt nyújtanak.

A kis figurák jellegzetes, hatalmas szakálla legtöbbször egész testüket eltakarja, és helyes sapkájukon kívül csak kilogó, kerek orruk árulkodik arról, kiket rejt a hatalmas szőrzet. Ugyan boltokban is kaphatóak a kedves manók, akár otthon, kézzel is elkészíthetőek.

Karácsonyi manók otthon található alapanyagokból

Nem kell hozzájuk feltétlenül a hobbiboltból rendelni speciális textileket vagy ragasztókat, sokszor épp annyi elég, ami otthon található. A testük állhat papír törlőkendő vagy WC-papír-guriga kartonhengeréből, félbevágott vagy egész műanyag palackból, egyszerűen sóval vagy homokkal töltött nejlonzsákból, amire zoknit húzol. A szakálluk lehet rég nem használt kabát műszőrméjéből, fonálból, tobozból vagy akár felmosófejből, az orruk pedig tényleg a kavicstól kezdve a befestett mogyorón át bármi lehet. Persze ha valaki kifejezetten egy bizonyos színben, formában szeretné őket megalkotni, akkor elképzelhető, hogy még egy-két dolgot be kell szerezni hozzájuk, de olykor nem árt a mindenkiben rejlő kreativitásra bízni a munka nagy részét. 

(Cikken belüli képek forrása: Getty Images Hungary, Youtube screenshot, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük