5 ínycsiklandó hazai gyümölcs júliusban, ami rengeteg fontos vitamint tartalmaz - Ne a banánt vedd!
Finomak és nagyon egészségesek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vitaminforrásokhoz jutni az év minden szakában kell, ám a késő tavasz és a nyár minden más időszaknál szerencsésebb, hiszen ilyenkor számos hazai gyümölcs érik. Vétek lenne hát ezek helyett a zamatos gyümölcsök helyett a banánt vagy más déligyümölcsöt választani.

A következő júliusi gyümölcsöket ne hagyjátok le a bevásárlólistáról: nemcsak nagyon egészségesek, de isteni finomak is, ezért a gyerekek is szívesen fogyasztják őket.

Öt hazai júliusi gyümölcs

Melyek a most érő gyümölcsök, miért jók, és mikortól ehetik őket a gyerekek?

Meggy - 6 hónapos kortól

Lédús, frissítő ízű gyümölcsünk a meggy sok-sok pozitív élettani hatással rendelkezik. Vértisztító, védi a szívet, emésztésserkentő, a légzőszervekre is jó hatással van, és bőven tartalmaz flavonoidokat, aminek köszönhetően remek antioxidáns.

A meggy vitamintartalma sem elenyésző: A-, B1-, B2- és C-vitamin-tartalma kiemelkedő, emellett ásványi anyagokban is bővelkedik. Kálium, cink, magnézium, vas és kalcium is van benne.

Őszibarack - 6 hónapos kortól

A lédús, frissítő, isteni finom őszibarack emésztésserkentő, antioxidáns hatású, és segít optimalizálni a vérnyomást is. Az őszibarack a C-vitamin, a B-vitamin és az A-vitamin fantasztikus forrása, emellett ásványi anyagokban is dúskál. Van benne magnézium, kalcium és boron is, mely utóbbi a hormonháztartás megfelelő működését segítő tápanyag.

Sárgabarack - 8 hónapos kortól

85%-a víz, így főleg a melegben nagyszerű hidratáló. Táplálja a sejteket, a csont- és szövetképzésben segíti a szervezetet. Fokozza a vérképzést, és méregtelenítő hatású is.

Vitamintartalmát tekintve főként A- és C-vitamin-tartalma kiemelkedő, de béta-karotin-, B17-vitamin-tartalma is említésre méltó. Ásványianyag-tartalmát tekintve pedig káliumtartalma a kimagasló, de foszfor-, cink-, kalcium- és káliumforrásként is kitűnő.

Szilva - 8 hónapos kortól

Az igen gusztusos és szép színű, antioxidáns hatású szilva remek rostforrás, ezért emésztésserkentő, emellett pedig segít optimalizálni a vérnyomást. Kvercetintartalma révén a hormonális eredetű daganatoktól véd. Jó ellenszere lehet a székrekedésnek is.

Tápanyagtartalmát tekintve A- B- és C-vitamint, valamint cinket tartalmaz kiemelkedő mennyiségben, megtalálható benne a kálium, a kalcium, a foszfor és a magnézium is.

Körte - 7 hónapos kortól

Az ízletes, antioxidáns hatással bíró körte nagyszerű rostforrás, egyben tisztítja is a szervezetet a méreganyagoktól. Szabályozza a cukor és a zsírok felszívódását. A körte vitamintartalma is említésre méltó. Kiváló C-vitamin-forrás, emellett E- és K-vitamin-tartalma is magas. Az ásványi anyagokat tekintve mint kihagyhatatlan nyári rézforrást említhetjük meg.

Ezt is szeretjük