Hétköznapi finomságok (x)
Elmegy a gyerek a suliba. A tízóraira kapott péksütemény szikkadt, nem eszi meg. Nem ebédel, majd hazajön, és habzsol össze-vissza mindent, amit talál. Ismerős?

Sokunk problémája szülőként, hogy a gyerek keveset eszik az iskolában, mert nem ízlik neki a menzán kapott étel vagy, mert más minőséget szokott meg otthon. Azonnali hatásként nincs elég energiája, hogy figyelni tudjon az órákon, és bírja a délutáni edzéseket, különórákat. A rendszertelen étkezés hosszú távon pedig kihathat a fejlődésére, hiszen nem megfelelő a tápanyagbevitele.

Hiába figyelsz a vacsorára és a hétvégi változatos táplálkozásra, a hét öt napját a gyerkőc az iskolában tölti. Az iskolai étkezés hiányosságait felismerve döntött úgy az Auchan, hogy kiemelten foglalkozik a tízórai és az uzsonna témakörével iskolakezdési mellékletében. A Receptajánlót pedig a NoSalty Webszakácskönyvvel közösen állították össze.

Mit csomagolj neki?

Mi az, ami eláll szobahőmérsékleten, tápláló, egészséges és még ízlik is neki? Mi több, az sem árt, ha jól néz ki az étel, nehogy belefussunk, az undorító, kizárt, hogy megeszem csapdájába. Javítani a fent vázolt helyzeten úgy tudsz, ha gondosan összeállított élelmiszercsomaggal indítod útjára reggelenként.

A jó iskolai uzsonnának tápláló élelmiszereket kell tartalmaznia, és nem kizárólag csupa szénhidrátot magában foglaló étkeket, mert attól csak rövid időre kap erőre a gyerek.

Fontos a fehérje és rost bevitel is, így a tízórais dobozkából nem hiányozhat a gyümölcs vagy nyers zöldség, valamint az innivaló sem, mint az ásványvíz, illetve a házi turmix.

Légy kreatív!

A szendvicsekhez használj sovány sonkát, csirkehúst, sajtot, és próbálj minél több zöldséget elrejteni a rétegek között.

Édességnek adj müzli szeletet, hogy elkerüld az iskolai fánkkészlet felvásárlását, ám a legjobb, ha gyerek segítségével készítesz gyümölcsjoghurtot, muffint vagy házi péksüteményt.
A közös főzőcskézés segít abban, hogy végül szemed fénye szívesebben fogyassza el a tízórait.

Az Auchan receptjei között található édes és sós muffin, töltött kenyér, zabpelyhes keksz és palacsinta is.

Bizonyára te is találsz az iskolakezdési mellékletben finom és praktikus uzsonna, valamint tízórai recepteket, a felszerelés, ruhák és tanszerek mellett.

További részletekért kattints!

OLVASD EL EZT IS!

lead uj 2
  • iskolakezdés
  • Iskolakezdés

Vigyázz, kész, tanév! (x)

Ezt is szeretjük