Ez a 6 dolog nélkülözhetetlen az iskolában

Pakold be a tankönyvek mellé!

Van, ami jó, ha ott lapul az iskolatáska mélyén.

Az iskolatáska az iskolába járás nélkülözhetetlen kelléke, ezért különösen fontos, hogy megtaláld a gyerkőc számára ideálist. A kiválasztásnál vedd figyelembe, hogy annál jobb, minél több külön fakk vagy zseb található benne, hogy mindennek meglegyen a maga jól elkülöníthető, állandó helye.

Az első években nem árt, ha esténként te is ellenőrzöd, minden fontos dolog bekerült-e a gyerkőc táskájába, ami másnap a suliban kell. Minden bizonnyal a tanító beiratkozáskor elmondja, hogy pontosan mire lesz szüksége csemetédnek az év során. A füzetek és tankönyvek mellett azonban vannak olyan praktikus dolgok, melyek nem feltétlenül kapcsolódnak közvetlenül a tanuláshoz, mégsem hiányozhatnak a csöppség táskájából.

Tolltartó

A tolltartó kétségtelenül az iskolatáska nélkülözhetetlen tartozéka, melyet a gyerekek általában különösen nagy becsben tartanak, és szívesen mutogatnak egymásnak az osztályban. Az esztétikai szempontok mellett - vagyis, hogy tetsszen a gyerkőcnek - fontos, hogy praktikus, jól felszerelt darabbal vágjon neki a tanévnek. A tanító év elején bizonyára tájékoztat, hogy pontosan milyen eszközöket kell tartanod benne, erre akkor is figyelj, ha már eleve feltöltött tolltartót vásárolsz.

Üzenőfüzet

Alsó tagozatban az ellenőrző mellett az üzenőfüzet az egyik legegyszerűbb eszköze - a személyes kontaktus után - a közted és a tanító közötti kommunikációnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig magával vigye a pici, így a füzet segítségével bármikor tudtok egymásnak üzenni. Fontos tehát, hogy minden este megnézd a füzetet, vár-e valamilyen üzenet.
Egy üveg víz

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy üveg víz

A tízórai mellett az innivalóról sem szabad megfeledkezned. Ennek legegészségesebb formája az ásványvíz, esetleg a cukor nélküli tea, az üdítőket és szörpöket lehetőleg mellőzd. Viszont egy félliteres üvegbe - vagy akár kulacsba - töltött ásványvíz mindig jól jöhet, ha szomjas a pici.

Vitamindús ételek gyerekeknek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az iskola- és tanárfüggő, hogy megengedik-e, hogy a tanórákon igyon, vagy erre csak szünetekben van lehetőség.

Papír zsebkendő

Egy csomag papírzsepi bármikor jól jöhet, akár megfázik, folyik az orra, vagy, ha netán a mosdóban elfogyott a WC-papír. Ahogyan minden bizonnyal a te táskádban is mindig ott lapul, úgy a gyerkőcéből se hiányozzon.

Sebtapasz

Bár az osztályteremben vagy a tanítónál kell lennie elsősegélycsomagnak, azért nem árt, ha néhány sebtapaszt bekészítesz a pici táskájába. Játék közben könnyen érheti valamilyen apró horzsolás, sérülés, melyet ideális esetben a tanító lát el, ám jobb felkészülni arra az esetre is, ha esetleg épp nincs nála. A sebtapasz akkor is jól jöhet, ha éppen feltöri a cipő a lábát - lehet, hogy ezzel a problémával nem szívesen fordulna a pedagógushoz.

Váltás fehérnemű

Ha az iskolában van is a csöppségnek váltóruhája, arra az esetre, ha netán megázna, vagy leöntené magát valamivel, nem árt, ha a táskában is lapul egy váltás fehérnemű, esetleg zokni is. Bár az óvodából nem engedik iskolába azokat a gyerekeket, akik rendszeresen bepisilnek, balesetek mindenkivel előfordulhatnak, azért jobb mindenre felkészülni. Egy bugyi vagy alsónadrág amúgy sem foglal el sok helyet, keress hát egy rejtett zsebet az iskolatáskán, és készítsd oda!

Ezt is szeretjük