Hogy néz ki a szemen az árpa? Fotón a gyakori szembetegség

A szem betegségei közül az egyik leggyakoribb az árpa, melyet azonban sokan nem ismernek fel.

nagykep?cikkid=162783&kep=anya-kislany-laptop-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha azt hallod, gyakori szembetegség, arra asszociálsz, kötőhártya-gyulladás. Pedig a szemnek más megbetegedése is gyakorta előfordul: sokan megtapasztalják, milyen kellemetlen betegség a szemen az árpa. Az árpa nevét a formájáról kapta, az árpaszemre hasonlít ugyanis. Az árpa - Hordeolum iternum vagy externum - gyulladásos tályog, melyet bakteriális fertőzés okoz. Gyerekeknél épp ezért gyakori, hiszen ők még elővigyázatlanabbak a higiénia terén.

Árpa jelentkezése esetén a szemhéjszél olajos váladékot termelő mirigyei gyulladnak be a szemhéj külső vagy belső oldalán, és esetenként látható csomó keletkezik. Nem jár fájdalommal, de előfordulhat, hogy a beteg homályosabban lát. A látást nem veszélyezteti a betegség.

Hogy néz ki a szemen az árpa?

Az orvos általában antibiotikumos szemcseppet, kenőcsöt ír fel. Az árpával mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, hogy a látási nehézség, a pirosság, a duzzanat, melyek az árpa jellegzetes tünetei, mielőbb elmúljanak.

Fotó forrása: www.hemensaglik.com.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük