8 kép a világ leghíresebb gyerekfotói közül: megrázó és szép történetek is vannak köztük
A világ legismertebb képei nem egyszerű portréképek, hanem üzenetet, érzelmeket, mögöttes tartalmat közvetítenek.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amíg a mai világban fotókat készíteni egyet jelent azzal, hogy előkapjuk az okostelefonunkat, és számtalan mennyiségű képet lövünk, amelyeket aztán a közösségi oldalunkra megkomponáltan posztolunk, addig az elmúlt száz esztendőben maga a fotózás különleges, kevesek által hozzáférhető, drága mulatságnak számított.

A fekete-fehér - a mai megnevezésén szürkeárnyalatos - fotók a műfaj megjelenése óta varázslatos erővel bírnak, a fotográfia lelkét képezik. A színek hiányában erőteljesebben rajzolódnak ki a történetek, a figyelemelterelő színek helyett a formák, alakok kerülnek előtérbe. Bár rendkívül szubjektív, kiből milyen érzéseket vált ki egy-egy fotó vagy történet, végül az a fotó lesz meghatározó jelentőségű az emberiség számára, mely önmagán túlmutató jelentőséggel, mondanivalóval is rendelkezik. 

Híres fekete-fehér gyerekfotók

A világ leghíresebb gyerekfotói mögött történelmi pillanatok, felkavaró tragédiák és megható események húzódnak meg: a háborúk, a családi szétesés, a nélkülözés, a betegségek sajnos a legkisebbeket sem kímélik, de bájos pillanatokat is rögzítettek a fotográfusok az elmúlt évszázadban. Sokaknak ismerősek lehetnek, ám a történetükkel nem mindenki van tisztában.

(Borító- és ajánlóképek: BoredPanda.)

Ezt is szeretjük