11 volt, amikor férjhez adták, 15 évesen anya lett: "Jobb sorsot reméltem magamnak"
Világszerte több országban létező jelenség a gyermekházasság.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekházasság világszerte több mint ötven országban létező gyakorlat. Erre javarészt anyagi megfontolásból, máskor - bár furcsán hangzik - a lányok védelmében kerül sor.

Különösen a fejlődő országokban élő kislányok vannak veszélyeztetett helyzetben, mivel gyakorta otthon szülik meg gyermekeiket, legtöbbször komplikációk közepette. Bár már termékenyek, testüknek még fizikailag fejlődnie kellene a gyermekszüléshez, nem beszélve a túl korán kezdett szexuális életről, melyre férjük kötelezi őket, és amely súlyos, akár életveszélyes sérülésekkel járhat.

Stephanie Sinclair 2003-tól fogva több országba is ellátogatott, hogy olyan lányokkal ismerkedjen meg, és ismerje meg sorsukat, akiket gyerekként kényszerítettek házasságra. Tizedikként Guatemalába látogatott, ahol 14 év a szülői beleegyezéssel történő házasságra lépés alsó korhatára a törvények szerint, ám az ország északi részében nem ritka, hogy ennél fiatalabb korban adják férjhez a kislányokat.

Stephanie Sinclair tucatnyi guatemalai faluban járt és fotózott a Too Young to Wed - Túl Fiatal a Házassághoz - médiaprojekt keretében, mely a United Nations Population Alapítvánnyal együttműködésben zajlott. A következő fotókat ott készítette döbbenetesen fiatal anyákról. Nézd meg a galériát, ismerd meg sorsukat!

Forrás: www.nytimes.com; fotók: Stephanie Sinclair.

Elképesztő iskolai körülmények

Sajnos az oktatási körülmények is elképesztőek bizonyos országokban, és óriási különbséget mutatnak más országokhoz képest. Kattints cikkünkért, melyben fotókat mutatunk sötét vagy épp iskolapadok nélküli iskolákról.

Ezt is szeretjük