Ilyenek voltak a ’70-es, ’80-as évek gyerekszobái: a bordásfal és az emeletes ágy nem hiányozhatott

Nosztalgikus gyerekszobafotók következnek.

gyerekszoba-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a ’70-es, ’80-as években születtél, és városban laktál, jó eséllyel panellakásban éltél gyermekkorod legalább egy bizonyos szakaszában.

Ezek a sok szempontból egymásra hasonlító lakások, valamint a szocializmusra jellemző egy kaptafára készült bútorok azt eredményezték, hogy aki egy lakást látott belülről, gyakorlatilag az összeset látta.

A ’70-es, ’80-as évek gyerekszobái

Az emeletes ágyak, a szocialista típusbútorok és a gyerekek lakáson belüli fárasztását szolgáló bordásfal, a padlószőnyeg mind a gyerekszobák elmaradhatatlan kellékei voltak. Az alábbiakban a Fortepan gyűjteményéből szemezgettünk néhány a korszakra jellemző gyerekszoba-enteriőrt. Kellemes nosztalgiázást kívánunk hozzá!

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nézz tovább: a lakótelepi élet régen

Beton pingpongasztal a téren, tapétázott lakásbelső, közös használatú kávédarálók a boltban - talán sokakban jó emlékeket idéznek ezek az apró szépségek.

Ezt is szeretjük