Otthonkában tüsténkedtek, hogy csillogjon a kredenc, rotyogjon az étel: fotókon a régi asszonyok és konyháik

Az ember, mióta világ a világ, süt és főz. De hogyan festett ez a múlt évszázadban?

Konyha régen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elektronikus főzőlapok korában hihetetlenül érdekes látványt nyújtanak a konyhák, melyek dédanyáink korában természetesek voltak.

A kezdetek kezdetén a szabad ég alatt, nyílt lángon készítették el ételeiket őseink, majd a technikai fejlődéssel ez újabb és újabb formákat öltött.

A konyhák régen

A társadalom fejlődésével egyre zártabb falak között sütöttek és főztek elődeink. Amíg az otthonokban el nem kezdtek kéményeket használni, a füst sok gondot okozott a főzésnél. Tűzhelyeink eleinte fatüzelésűek voltak, ezután kerámiából, majd fémből készültek, dédszüleink korában pedig sparhelten főztek. Utóbbi, bár mai szemmel elavultnak tűnik, akkoriban hatalmas technológiai áttörésnek számított, hiszen üzemeltetésének előzménye az ipari forradalom volt. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító-és ajánlóképek forrása: Fortepan/Fortepan/7105

Képek forrása: Fortepan/Budapest Főváros Levéltára/Klösz György fényképei/82878; Fortepan/Morvay Kinga/45384; Fortepan/ Kölcsey Ferenc Dunakeszi Városi Könyvtár / Petanovits fényképek/29689; Fortepan/A R/62443; Fortepan/Ebner/83821; Fortepan/Chuckyeager tumblr/142851; Fortepan/Fortepan/7425; Fortepan/Kölcsey Ferenc Dunakeszi Városi Könyvtár / Petanovits fényképek/29518; Fortepan/Varga László/30497

Ezt is szeretjük