7 otthoni gyógymód, amit nem szabad gyerekeken alkalmazni: árthatsz neki vele
Ami a felnőtteknél beválhat, a gyerekeknél nem mindig.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz egyre csak hidegebbnek és hidegebbnek mutatkozik, ilyenkor sajnos megnő az esélye, hogy a gyerek megfázik, és sajnos nemcsak a hűvös, a közös játék, hanem a zárt helyiségben tartózkodás is emeli a megbetegedések kockázatát.

A rossz közérzet, a fájdalmak azonban nemcsak megfázásból eredhetnek, hanem okozhat ilyet akár egy növekvő fogacska is. Akármi is a kellemetlenség oka, szülőként mindent meg kell tenned, hogy a gyerek jobban legyen.

Vigyázva tedd azonban, amit teszel. Dönts mindig felelősségteljesen, ha rosszul van a gyerek! Ne vedd félvállról, ha nincs jól. Például ha komoly vagy múlni nem akaró megfázást tapasztalsz, torokgyulladás vagy légcsőhurut gyanúja merül fel, mindenképpen vidd orvoshoz. Ne próbáld magad kikúrálni akkor se, ha lázas, hiszen ez nem tréfadolog, a magas láz a kicsiknél még veszélyesebb. Bármilyen fájdalma van, mindig figyelj oda rá, akár a fogzás, akár más jellegű dolog okozza, és bánj csínján a házi gyógymódokkal.

Bizonyos házi gyógymódok ugyanis nemhogy segítenének, de árthatnak is, elmélyíthetik a problémát, vagy másikat vonhatnak maguk után. A képgalériában azokat a gyógymódokat vettük sorra, amelyek árthatnak a gyereknek.

Allergén ételek

Képeken olyan ételek, amelyeket gyanútlanul adnak gyerekeknek is, pedig allergének, ezért nem árt velük az óvatosság.

Ezt is szeretjük