Milyen küldetéssel született a gyermeked? Keresztneve elárulja
Minden keresztnév valamilyen életfeladattal ruházza fel viselőjét. A te gyermekedé mi?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szülőként bizonyára gondosan kerestetek, illetve kerestek majd nevet gyermeketeknek, ám nem csupán a csengése vagy a becézése miatt lényeges jól választani.

Ezoterikus nézetek szerint ugyanis minden egyes keresztnévhez valamilyen küldetés, életfeladat, illetve bizonyos eredendő személyiségvonások is társulnak. Az alábbiakban hat név, három fiú- és három lánynév kerül elemzésre azok közül a nevek közül, amelyeknek napját áprilisban ünnepeljük.

Tibor - április 14.

Jelentése tiburi, a név pedig egyébként a Tiborc név rövid verziója. Akit így keresztelnek, már kiskorában is tisztában lehet azzal, mit és hogyan akar, illetve tud elérni. Céltudatos, kitartó, sikerorientált. Nem nagyon tűri jól, ha irányítják, vagy nem ő parancsol. Életfeladata elérni azt, hogy megszerzett tudásával tekintélyt szerezzen, és hogy felnézzenek rá.

Csongor - április 16.

A név azt jelenti, hogy sólyom. Viselőjében nagy lehet a vágy arra, hogy mások fölé helyezkedjen, ő irányítson, hatalmat gyakoroljon. Ez már gyerekkorban, különféle csoportokba kerülve vagy testvérek közt is kiderülhet. Vezető hajlama összefügg életfeladatával: olyan helyzetekben kell majd helytállnia, ahol másokat vezet, utat mutatva nekik.

Ervin - április 26.

Jelentése kissé mesés, megmosolyogtató, ám egyben kedves is: vadkanerejű jó barát. Irányításra termett, és ennek elérése lesz feladata is az életben, ugyanakkor fontos, hogy ne öncélúan tegye mindezt. Élvezi az életet, ami már gyerekkorban is megmutatkozhat: odalehet a játékért, az édességekért és mindenért, ami jó.

Andrea - április 18.

A szépen csengő név jelentése az, hogy férfias, ami lányotok esetében kitartó jellemre utalhat. Életfeladata összefüggésben van kitartásával: arra született, hogy másokon segítsen, és ez minden emberi kapcsolatában megnyilvánulhat. Fontos, hogy arra neveljétek, becsülje meg, amije van, és legyen mértékletes, mert jelleme rossz irányba fejlődhet az élvezetek és a pénz hatására.

Noémi - április 22.

A név azt jelenti, gyönyörűségem. Szebbet nem is választhattatok volna lányotoknak. A név viselője igazi nő. Ez már kiskorában is egyértelműen megnyilvánulhat gesztusaiban, viselkedésében. Érzékeny, sebezhető lélek.

Életfeladata megtanulni felelősséget vállalni, ugyanis számára a kötelezettségek nehézséget okozhatnak, például felnőttként a családalapítás.

Zita - április 27.

Azt jelenti, hogy gyors. Már kicsiként is sokat kérdezősködhet, kíváncsi lehet, és ez részben abból eredhet, hogy egész életében keresi a létezés értelmét és saját útját. Erős egyéniség, aki nem szívesen alkalmazkodik. Szenvedélyes, érzelmes, néha kissé szélsőséges - életfeladata éppen ezért, hogy e tulajdonságait keretek közt tudja tartani.

Nem áprilisban van a névnapja?

Ha gyermeked névnapja nem áprilisban van, további keresztnevek elemzését találhatod alábbi, folyamatosan bővülő szolgáltatásunkban! Kattints!

Ezt is szeretjük