Baba és állat egy lakásban?

Ezekre feltétlenül figyeljetek!

Baba és háziállat együttélése nem mindig zökkenőmentes. Kellő tudatosságot igényel a szülőtől.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki szereti a tündéri babás-kutyusos vagy cicás videókat, fotókat, ám a valóságban kell némi erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy egy fedél alatt élhessen gyerkőc és háziállat.

Bizonyos szabályok betartása fontos ahhoz, hogy ne kelljen attól tartanod, kedvenced kárt tesz szemed fényében.

Vedd elejét a féltékenységnek!

Nem nehéz belátni, hogy a kutya vagy cica, aki a gyermek születése előtt a család kedvence volt, a pici érkezésével veszélyben érzi pozícióját.

Sok szakember mondja, hogy érdemes már a kórházból hazaküldeni egy babaillatú ruhadarabot, és hagyni, hogy a háziállat megszaglássza, játsszon vele. Így, mire a baba hazatér, a kutyusnak vagy cicának már lesz előzetes tapasztalata az új jövevényről.

Ha már mindenki otthon van, nyugodtan guggolj le a babával az háziállathoz, és hagyd, hogy az megszaglássza.

Bár az újszülött kétségkívül 24 órás szolgálatot igényel, a továbbiakban azért igyekezz egy kevés időd szorítani napodból a kutya vagy cica számára is. Így kevésbé lesz féltékeny.

15 dolog, amitől a gyerek megbetegszik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ne hagyd kettesben őket!

Bármennyire is zökkenőmentes volt az ismerkedés, ne hagyd egyedül a kedvencedet a babával. Amennyiben még nem teljesen világos számára, hogy a baba a családhoz tartozik, akár prédának is tekintheti - bár ez inkább azokban az esetekben fordul elő, amikor elmaradt a bemutatás.

Nem biztos, hogy a saját hibájából, de az állat váratlanul reagálhat számára ismeretlen helyzetekre. A sírástól vagy a baba más reakciójától megijedhet. Cicákkal az is megeshet, hogy szorosan a gyerekhez bújva alszanak el, ami akár fulladásos következményeket is vonhat maga után.

Fő a tisztaság!

Jellemzően inkább egészségügyi előnye származhat a gyerkőcnek abból, hogy egy kutyával vagy cicával osztja meg életterét. A kúszó-mászó baba immunrendszere ugyanis erősödik, ha egy megfelelően tisztán tartott háziállattal él együtt.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni róla, hogy a házikedvencek különféle kórokozókat terjeszthetnek. Ezért fontos, hogy a kutya vagy cica megkapjon minden lehetséges oltást, féregtelenítsd, illetve rendszeresen fürdesd, ápold a bundáját.

Baj lehet az együttalvásból

Az valószínűleg nyilvánvaló, miért ne aludjon együtt a háziállat és a gyerek, ám neked sem ajánlott.

A gyereket is neveld az állathoz!

A későbbiekben értelemszerűen már nem csak a háziállatot, hanem a gyermeket is nevelned kell. Értesd meg vele, hogy nem plüss-, hanem élő állatról van szó, nem húzhatja meg a farkát, nem tépheti a fülét.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bár ideális esetben az ilyen helyzeteket az állat megpróbálja kikerülni, és a lakás legtávolabbi pontjába bújik el a gyerkőc elől, a balesetek megelőzése érdekében fontos az elővigyázatosság.

Ezt is szeretjük