3 gyerekprogram nyárra, amitől jobban tanul majd a kicsi szeptembertől
És még élvezni is fogja!
Fejleszd anélkül a gyereket, hogy észrevenné.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már kisiskolásként hatalmas tudásanyagot kell elsajátítania a kicsiknek, ezért hosszú órákat töltenek az asztalnál ülve tanulással és házi feladat írással. Nem is csoda, hogy év végére minden gyerek elfárad, kimerül.

A gyerekek év végi kimerültsége miatt fontos egyrészt a nyári szünet feltöltő és pihentető programjairól gondoskodni, másrészt oda kell figyelni a tanulási és koncentrációs képesség fejlesztésére, hogy a gyerkőc minél gyorsabban tudjon végezni a házikkal, és a délután nagy részét év közben is játékkal, kikapcsolódással tudja tölteni. A jó hír, hogy a két dolgot szerencsésen össze is kötheted a vakáció ideje alatt!

Ehhez csak a megfelelő programot, tábort kell megtalálnod a kicsik érdeklődésének megfelelően, mint amilyen a sport és a kézügyességet, kreatív képességeket előtérbe helyező tevékenységek, melyek nemcsak megmozgatják és élményekkel töltik fel a gyerekeket, hanem még a kognitív - tanulási, gondolkodási - képességeikre is pozitív hatással lesznek.

Úszásoktatás vagy úszótábor

A nyári melegben az úszás az egyik legjobb választás, ha sportra szeretnéd járatni örökmozgó gyerekeidet. Kipancsolják magukat, miközben az úszás kifejti jótékony hatását szervezetükre: fejlődik az izomzatuk, az ellenálló képességük, a tüdőkapacitásuk és az idegrendszerük. Továbbá az úszás szép tartást is biztosít, mivel a gerinc melletti izmokat is alaposan átmozgatja és erősíti, így a gerincoszlop stabilitása is nő - ami nem elhanyagolható szempont az asztalnál ülő életformánk mellett.

A mozgás technikai tökéletesítésével pedig javul a gyerekek koncentrációs képessége is. Az úszás ugyanis az összetett mozgáskoordinációt is fejleszti, ezáltal hozzájárul a szellemi teljesítőképesség fokozásához.

Ugyan a nyár már javában tombol, azonban még abszolút nincs késő úszótábort keresni a kicsiknek, akkor sem, ha most kezdik majd az úszás tanulását, és akkor sem, ha már tudnak úszni, és edzésszerűen a különböző úszásnemek tökéletesítése lehet a cél. A legtöbb strandon, fürdőben és uszodában nyaranta számos tábort szerveznek, érdemes hát érdeklődni a közeli intézményekben.

Kalandparkok: bátorság és ügyesség

A kalandparkok szintén nagyon jó programlehetőségeket kínálnak, ahol a gyerekek felszabadultan és biztonságosan próbálhatják ki azokat a dolgokat, amelyeket addig talán csak a filmekben, rajzfilmekben láttak. Ők is a dzsungel hőseinek érezhetik magukat, akik kötélpályákon másznak át az erdő egyik pontjáról a másikra.

A kalandparkok játékai fejlesztik a gyerekek ügyességét, mozgáskoordinációját és bátorságát, hogy közben észre sem veszik, milyen fontos képességeket sajátítanak el éppen. Lekötik őket a pályák izgalmas és örömteli kihívásai - még az olyan gyerekekét is, akik amúgy nem rajonganak a sportolásért.

Kreatív programok, táborok

A kézügyességet, fantáziát, muzikalitást és más képességeket fejlesztő foglalkozások, táborok új perspektívát nyitnak a gyerekeknek, hogy azok kibontakozzanak és kifejezzék érzéseiket. Emellett a tanulás terén is fejlesztik őket, hiszen újfajta gondolkodási sémákat, tervezést és kitartást tanítanak nekik, miközben azzal foglalatoskodhatnak, ami igazán érdekli őket.

Ha a csemete imád rajzolni vagy például gyöngyöt fűzni, akkor érdemes kézműves táborba vinni, vagy a különböző fesztiválok gyerekprogramjait végigbogarászni. A legtöbb kulturális rendezvényen ugyanis színes gyerekfoglalkozásokkal várják a kicsiket. Ha pedig inkább a színpad vonzza, akkor a színjátszás vagy a zenei táborok lehetnek ideális helyszínei a képességfejlesztő nyári kikapcsolódásnak.

Azért arra nem árt figyelni, hogy a tábor kellő szabadságot adjon a gyerekeknek, hiszen nem az a cél, hogy egy újabb iskolai rendszerű, kötött napirenddel dolgozó rendszerbe küldd őket a nyáron.

Ezt is szeretjük