Mikor született a gyermeked? Ez a mondat fáj neki legjobban
Maradandó sérülést okozhatsz a gyerekben, ha nem figyelsz.

nagykep?cikkid=163091&kep=szomoru-kisfiu1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szülőként bizonyára a széltől is óvnád gyermeked lelkét, ám olyan is előfordulhat, hogy tudomásod sincs arról, hogy amit mondasz, az mély, nehezen vagy akár soha meg nem gyógyuló sebet is ejthet benne.

Minden gyerek esetében más és más az a mondat, ami hosszú ideig rossz emlékként visszhangozhat a fejében, és mivel ez is személyiségfüggő, a horoszkóp segítségével személyre szóló képet kaphatsz arról, hogy melyik mondatot ne ejtsd ki soha a szádon.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

A Kos jegyű gyerek a jók közt is a legjobb szeretne lenni, ezért számára különösen rosszuleshet, ha más jó teljesítményével példálóznak neki, vagy éppen összevetik az ő teljesítményét valaki olyanéval, aki valamiben ügyesebb, tehetségesebb. A mondat, amit soha ne mondj neki: bezzeg XY sokkal jobban csinálta, mint te.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Bika jegyű gyermeked szemében az esztétikum már egészen korán fontos szerepet kap, így aztán bármi küllemét, amit készít, igyekezhet a tökélyre emelni. Akkor sérül a lelke, ha ezt nem értékeled, tehát nem dicséred meg, milyen ügyesen csinálta meg az adott dolgot, és milyen szép lett, vagy ha elővigyázatlanul közlöd vele, hogy: ez nem sikerült túl szépre.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Az Ikrek nyughatatlan. Gyerekként is izeg-mozog, szeret a társaság középpontjában lenni, kommunikálni, szerepelni. Lételeme, hogy figyeljenek rá. Legjobban az fáj neki, amikor egy olyan ember, akit nagyon szeret, akár stresszelés, akár fáradtság miatt azt mondja neki, nem érek erre rá. Ilyenkor úgy érzi, egyedül maradt a világban.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A Rák kitartása lenyűgöző. Amikor már mindenki feladta, ő még akkor is töretlenül küzdhet, és hihet abban, hogy sikerül elérnie azt, amit szeretne. Ha gyermeked Rák, akkor őt azzal bánthatod meg a legjobban, ha te viszont nem hiszel benne, hogy kitartása eredményes lesz, és biztatás helyett inkább azt mondod: soha nem fog sikerülni.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Az Oroszlán maximalista, aki szeretné, ha minden, amihez neki köze van, illetve ami az övé, makulátlan és tökéletes lenne. Azt várja a környezetétől, hogy ezt ők észre is vegyék, és dicsérjék, ismerjék el mindazt, amit összehozott. Gyermeked azzal sebezheted meg lelkileg, ha mással példálózol neki: jobb, mint te.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

A Szűz jegyében született gyerekben él a vágy, hogy mindent jól csináljon, és ezért meg is tehet minden tőle telhetőt. Érzi, hogy legjobb tudása szerint cselekszik, így rosszuleshet neki egy meggondolatlanul fogalmazott kritika. Elég csak annyit mondanod, rosszul csinálod, ahelyett, hogy így csináld jobban, és sérül az önértékelése.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

A Mérleg gyerek szomjazza a dicséretet. Abban az esetben, ha erre nem figyelsz, elbizonytalanodhat, ha pedig még egy-egy meggondolatlan mondat is elhagyja a szádat, önbizalomhiány kerekedik felül a lelkében, és nem lesz tisztában az értékeivel. A semminél is van rosszabb ugyanakkor, a jó lett, de... kezdetű mondatok.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Mint Skorpió szülött, a gyerek számára nagyon fontos lehet az elismerés, a folyamatos pozitív megerősítés. Szülőként azzal ejthetsz mély sebet a lelkén, ha nem adod ezt meg, vagy éppen biztató vagy nevelő célzattal a teljes erőbedobással végzett feladatára is ezt mondod: ennél többet várok tőled, elégedetlen vagyok.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Igazságérzete, őszintesége példa nélküli az egész zodiákusban. A Nyilas gyerek kiskorától fogva kerüli a lódítást, és mindig azt pártolja, aki éppen igazat mond. Legjobban az fájhat neki, ha egy kínos, kétes helyzetben azt találod mondani, nem hiszek neked, szerintem hazudsz. Ez teljesen elszomoríthatja.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A Bak már gyerekkorától remek szervező, és ügyesen bonyolíthatja le a feladatokat, amiket kérnek tőle. Tudja is magáról, hogy ebben brillírozik, így nagyon rosszulesik neki, ha a környezete, netán éppen anyja vagy apja nem akar rábízni valamit, mondván: nem bízunk abban, hogy ez sikerülhet, még kicsi vagy.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Nagy álmodozó a Vízöntő, ez már gyerekként is megmutatkozhat, hiszen tele lehet vágyakkal, elképzelésekkel a jövőjére nézve. Szívesen is beszélhet róluk, ám vigyázva reagálj! Ha megmosolygod, amit mond, hovatovább kineveted, kicsúfolod, az nagyon rosszulesik neki. A kerülendő mondat: nem gondolod komolyan ezt a butaságot!

Halak (II. 20 - III. 20.)

Igazán együttérző és nagyszerű hallgatóság a Halak. Már gyerekként is mély lelkiéletet élhet, és beleláthat olyasmikbe, amiket azt hihetnéd, még nem ért. Akkor tehetsz rosszat neki, ha annak ellenére, hogy kérlel, mondd el neki, mi bánt vagy mi idegesített fel, te nemet mondasz, sőt, akár közlöd is vele: még nem értheted. Ez a lekicsinylés igazán fájhat neki, így egy cenzúrázott rövid verziót mindig mondj arról, ami valóban bánt.

Ezt is szeretjük