24 év után találkozott újra elrabolt kisfiával az édesapa: félmillió kilométert motorozott, hogy megtalálja gyermekét

A gyermeket az otthonuk elől rabolták el az embercsempészek.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden szülő egyik legrosszabb rémálma, hogy a gyermeket akár csak egy percre is magára hagyja, ő pedig eltűnik. A baj azonnal megtörténhet, és nem csak akkor, ha egy hatalmas bevásárlóközpontban, zsúfolt strandon vagy kiránduláson van a család, a házból, a környékről is könnyedén nyoma veszhet. Hiába kiabál a szülő, hiába keresi kétségbeesetten, sokszor van, hogy - jó esetben - csak kis idő múltán talál az elkóborolt gyermekre.

Zhang Wenge 1997. szeptember 21-én épp otthon volt kétéves kisfiával, amikor a ház előtt játszó gyermeket elrabolták. Az édesanya a konyhában főzött, a kisfiú pedig Shandong tartományban lévő otthonuk ajtaja előtt játszott, amikor egyik pillanatról a másikra eltűnt. A kétségbeesett szülők, a szomszédok és a rokonság is a gyermek után kutatott, mindhiába. Az édesapa Guo Gangtang 24 éven át kereste őt motoron ülve, akit végül idén júliusban sikerült magához ölelnie.

Évente 70 ezer gyermeket rabolnak el Kínában

A gyermekrablás régóta fennálló probléma Kínában: az évente elrabolt gyermekek számáról ugyan nincs hivatalos statisztika, de a Közbiztonsági Minisztérium illetékesei júliusban közölték, hogy idén eddig 2609 eltűnt vagy elrabolt gyermeket találtak meg. Kínában az évente elrabolt gyermekek száma elérheti a 70 000-et, legtöbbjüket örökbefogadó családokhoz adják Kínába vagy külföldre - írja a The New York Times.

Az édesapa, Guo Gangtang gyermeke fotójával.
Az édesapa, Guo Gangtang gyermeke fotójával.
Fotó: Youtube

Félmillió kilométert motorozott, hogy megtalálja gyermekét

Guo Gangtang kisfia eltűnése után csak egy dolog lebegett a szeme előtt: bármi áron, de megtalálja akkor kétéves kisfiát. A 24 év alatt csaknem félmillió kilométert motorozott elszántan. A robogó végére hatalmas transzparenst rögzített a kisfiú fényképével és az üzenettel: "Fiam, hol vagy? Apa keres, hogy hazavigyen."

Az édesapa az évek során az ország több mint húsz tartományába elutazott, tíz motort koptatott el, és annyi közlekedési baleset érte, hogy már nem is számolja: több csontját törte, és kirabolták. Mivel drága szállásra nem volt pénze, hidak alatt aludt, és kéregetett, ha elfogyott a pénze. Csak egy cél hajtotta, hogy megtalálja őt. 2012-ben egy szervezetet hozott létre az eltűnt gyermekekért és megtalálásukért. Sok családnak sikerült segíteni rátalálni gyermekükre, ugyanakkor saját keresése kudarcot vallott.

A cikk az ajánló után folytatódik

24 év után újra találkoztak

A BBC információi szerint a kisfiú embercsempészek áldozata lett, egy nő rabolta el az egyedül játszó kisfiút a házuk elől, majd az autóbusz-pályaudvaron találkozott egy másik emberrablóval, egy férfivel, akivel együtt utaztak a szomszédos Henan tartományba, és ott pénzért eladták a gyermeket.

Idén júniusban a rendőrség arról értesült, hogy Henan tartományban van egy potenciális hasonmása, akiről feltételezni lehetett, hogy az a kisfiú, aki annak idején eltűnt. A rendőrség végül DNS-tesztek segítségével bukkant a 24 évvel ezelőtt elrabolt kisfiú nyomára, a vérvizsgálat pedig megerősítette, hogy a 26 éves, tanárként dolgozó férfi Guo Gangtang fia.

Az édesapa és édesanya évtizedekig tartó kitartása után idén júliusban újra találkozott fiával, a találkozásról megható és szívszorító videó készült. Fiuk eldöntötte, hogy továbbra is azzal a családdal fog élni, akik felnevelték és taníttatták, akik jó bántak vele, de megígérte, hogy vér szerinti szüleit is gyakran meglátogatja.

Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste

A kisfiú  11 évesen tudta meg, hogy addigi szülei örökbe fogadták, biológiai anyja pedig egy papírdobozban hagyta.

Borító- és ajánlóképek: Youtube

Ezt is szeretjük